Репеша на промоцији: Дуле је задужио ове просторе!

"Ради се о човјеку који је задужио ове просторе. Настављам његов посао, ово је његов списак играча којима желим захвалити јер су се одазвали и желе остварити резултат", рекао је Јасмин Репеша, нови селектор репрезентације БиХ.

Кошарка 04.09.2018 | 18:30
Репеша на промоцији: Дуле је задужио ове просторе!
Селекцију БиХ очекују мечеви против репрезентација Финске и Чешке Републике, а репрезентација БиХ се нашла у великим проблемима након што је селектор Душко Вујошевић због здравствених проблема отказао долазак на припреме и кормило препустио свом првом помоћнику Менсуру Бајрамовићу.

Ствари су се још више закомпликовале након што је Бајрамовић уочи припрема пронашао ангажман у Хонг Конгу и напустио репрезентацију.

Кошаркашки савез је након тога контактирао Јасмина Репешу, Чапљинца који је прихватио понуду. Након његовог доласка на клупу БиХ, извјестан је и повратак искусног бека Немање Гордића у репрезентацију који ће се екипи прикључити 9. септембра.

На данашњем представљању новог селектора у Сарајеву, Репеша је зажелио Вујошевићу брз опоравак, а затим се осврнуо о наредним противницима селекције БиХ.

"Ради се о човјеку који је задужио ове просторе. Настављам његов посао, ово је његов списак играча којима желим захвалити јер су се одазвали и желе остварити резултат. Нажалост, не могу сви бити присутни. Наредних пар дана ће показати колико ће која репрезентација остварити хемију и вољу за резултатом. Тешко је то тренеру учинити у два дана припрема",рекао је Репеша.

Истиче да су Финци и Чеси неугодни противници који могу добити свакога уколико им дозволите да развију своју игру.

"Финци су добијали јаке европске репрезентације. Агресивни су, много трче и постижу лагане кошеве. идентично је са Чесима. То су тркачке репрезентације с изузетним приступом утакмици и ако не одговоримо на прави начин имаћемо проблема. Мислим да БиХ има више талента, али морат ћемо показати то на терену", објашњава селектор.

Свјестан је да је БиХ у бодовном заостатку у групи, али вјерује да постоји могућност за добар резултат.

"Биће тешко, али ова репрезентација има високу перспективу, младе играче, али и искусне клупске играче који играју за тим. Видим потенцијал за многе да буду бољи него данас. Будућност бх. кошарке не би требала доћи у питање ако ове кошаркаше испратимо на прави начин", подвукао је Репеша.

Додаје да ће након ове двије утакмице сјести и разговарати са челницима Кошаркашког савеза БиХ за евентуални наставак ангажмана у табору селекције БиХ, који су показали велику жељу и вољу да га доведу у Сарајево, те да су успјели у томе иако је имао других планова.

"Ово је минимум који сам могао учинити. Мислим да сви можемо учинити добре ствари, да репрезентација на терену изгледа како жели сваки навијач, а онда ће доћи и резултати. Морамо се сви посветити само овоме пројекту који је битан за бх. кошарку. Послије ћемо о пројектима и плановима. Желимо бити на крају поносни оним што смо учинили", закључио је кошаркашки стратег.

Вујошевићевом стручном штабу прикључио је Емира Халимића и Дениса Бајрамовића.

Генерални секретар КСБиХ у оставци Дубравко Барбарић се укључио у процес проналаска новог селектора када је схватио озбиљност ситуације.

"Потрудили смо се пронаћи најбоље рјешење. Вујошевић је морао због здравствених проблема одступити са позиције селектора, али наставићемо његовим путем, а то је позитиван став према кошарци и дресу репрезентације", рекао је Барбарић.

Додаје да је са Репешом договорено да ове двије утакмице и цикус припрема одради потпуно волонтерски, након чега ће бити приче о његовом евентуалном останку на клупи БиХ.

Селекција БиХ ће 11. септембра отпутовати у Финску, гдје ће два дана касније у 18 часова играти меч против селекције те земље, а 16. септембра у Скендерији ће играти против Чешке Републике.

У овај циклус репрезентација БиХ пренијела је осам бодова и заузима посљедње мјесто у групи К. На СП ће се пласирати по три екипе из четири групе.

Табела групе К:

1. Француска 6 6 0 479:377 12
2. Чешка Република 6 5 1 464:425 11
3. Русија 6 3 3 458:428 9
4. Финска 6 3 3 453:449 9
5. Бугарска 6 2 4 466:476 8
6. Босна и Херцеговина 6 2 4 400:481 8

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар