Лука Јовић: И боље што сам с "Орлићима", играћу!

Српски нападач после искуства на Мундијалу за сениоре - поново са младом селекцијом. То му не представља проблем, напротив. . .

Фудбал 03.09.2018 | 20:50
Лука Јовић: И боље што сам с "Орлићима", играћу!
Лука Јовић је имао одличну сезону у Ајнтрахту и на конто добрих игара заслужио је позив у "А" селекцију Србије коју је представљао на Светском првенству у Русији, али је сада поново прекомандован у "орлиће" с којима жели да заврши започето.

Млади фудбалери окупили су се данас у "старој бази" у Новом Саду где ће се припремати за утакмице против Македоније и Русије, након којих би два кола пре краја "оверили визу" за ЕП.

"Дошли смо овде у Нови Сад где се и иначе окупљамо, очекују нас две тешке утакмице.Победама обезбеђујемо учешће на шампионату Европе, што нам је циљ и надам се да ћемо то успети. Улазимо с много енергије да то обезбедимо што пре", рекао је Јовић у обраћању медијима у новосадском хотелу "Президент" и додао:

"Македонце смо победили тамо, али није било нимало лако. Сада у Новом Саду очекујем да буде лакше, ако будемо играли како знамо...".

Момак рођен у Бијељини одиграо је само неколико минута на Мундијалу у Русији када је са клупе ушао против Бразила, а није се нашао на новом списку селектора Младена Крстајића за утакмице Лиге Нација пошто је процењено да је тренутно од веће користи Горану Ђоровићу.

То "шалтање" између две селекције му није проблематично.

"Мени је и боље што сам овде с младом репрезентацијом јер ми је битно да играм, није ми битно где играм... Овде имам подршку свих из стручног штаба, сви смо млади играчи и жељни смо труда и рада. Много ми је лепо овде", нагласио је Лука Јовић.

Ове сезоне није играо толико у клубу код новог тренера Адолфа Хитера, али се осећа спремно. У досадашњем току квалификација постигао је шест голова - на само шест мечева - и тренутно су од њега боља само тројица фудбалера који су постигли по седам.

То су Роберт Сков (Данска), Мартан Терије (Француска) и Карлос Страндберг (Шведска).

"Заостајем један гол за њима, што ми је додатни мотив да дам максимум да уведем репрезентацију на Европско првенство", закључио је српски нападач.

И Данило Пантић је уверен у пласман Србије на завршни турнир који ће се наредног лета играти у Италији и Сан Марину, и то већ после септембарских мечева...

"Мислим да ако извучемо позитиван резултат из предстојећих утакмица - то би значило 99% пласман на ЕУРО. Играћемо максимално и идемо на победу у оба меча. Преузимамо улогу фаворита од Македонаца, славили смо већ тамо, а верујем да ћемо пред нашом публиком одиграти још боље и победити", нагласио је везни фудбалер Србије.

Пантић наглашава да је још увек рано причати о томе какве су шансе Србије на шампионату Европе, те да мирне главе чекају наредна два дуела.

У репрезентацију стиже у доброј форми коју носи из клуба.

"Драго ми је због добрих игара у Партизану, задовољан сам, надам се да ћу их преселити и у репрезентацију како бисмо се пласирали даље. Ту је још добрих момака, не би требало да имамо проблема", рекао је Пантић.

"Орлићи" ће на "Карађорђу" прво играти против вршњака из Македоније (7. септембар, 18 часова), односно против Русије у Нижњем Новгороду (11. септембар, 19 часова).

Преноси утакмица обезбеђени су на ТВ Арена Спорт 1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар