Luka Jović: I bolje što sam s "Orlićima", igraću!

Srpski napadač posle iskustva na Mundijalu za seniore - ponovo sa mladom selekcijom. To mu ne predstavlja problem, naprotiv. . .

Fudbal 03.09.2018 | 20:50
Luka Jović: I bolje što sam s "Orlićima", igraću!
Luka Jović je imao odličnu sezonu u Ajntrahtu i na konto dobrih igara zaslužio je poziv u "A" selekciju Srbije koju je predstavljao na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali je sada ponovo prekomandovan u "orliće" s kojima želi da završi započeto.

Mladi fudbaleri okupili su se danas u "staroj bazi" u Novom Sadu gde će se pripremati za utakmice protiv Makedonije i Rusije, nakon kojih bi dva kola pre kraja "overili vizu" za EP.

"Došli smo ovde u Novi Sad gde se i inače okupljamo, očekuju nas dve teške utakmice.Pobedama obezbeđujemo učešće na šampionatu Evrope, što nam je cilj i nadam se da ćemo to uspeti. Ulazimo s mnogo energije da to obezbedimo što pre", rekao je Jović u obraćanju medijima u novosadskom hotelu "Prezident" i dodao:

"Makedonce smo pobedili tamo, ali nije bilo nimalo lako. Sada u Novom Sadu očekujem da bude lakše, ako budemo igrali kako znamo...".

Momak rođen u Bijeljini odigrao je samo nekoliko minuta na Mundijalu u Rusiji kada je sa klupe ušao protiv Brazila, a nije se našao na novom spisku selektora Mladena Krstajića za utakmice Lige Nacija pošto je procenjeno da je trenutno od veće koristi Goranu Đoroviću.

To "šaltanje" između dve selekcije mu nije problematično.

"Meni je i bolje što sam ovde s mladom reprezentacijom jer mi je bitno da igram, nije mi bitno gde igram... Ovde imam podršku svih iz stručnog štaba, svi smo mladi igrači i željni smo truda i rada. Mnogo mi je lepo ovde", naglasio je Luka Jović.

Ove sezone nije igrao toliko u klubu kod novog trenera Adolfa Hitera, ali se oseća spremno. U dosadašnjem toku kvalifikacija postigao je šest golova - na samo šest mečeva - i trenutno su od njega bolja samo trojica fudbalera koji su postigli po sedam.

To su Robert Skov (Danska), Martan Terije (Francuska) i Karlos Strandberg (Švedska).

"Zaostajem jedan gol za njima, što mi je dodatni motiv da dam maksimum da uvedem reprezentaciju na Evropsko prvenstvo", zaključio je srpski napadač.

I Danilo Pantić je uveren u plasman Srbije na završni turnir koji će se narednog leta igrati u Italiji i San Marinu, i to već posle septembarskih mečeva...

"Mislim da ako izvučemo pozitivan rezultat iz predstojećih utakmica - to bi značilo 99% plasman na EURO. Igraćemo maksimalno i idemo na pobedu u oba meča. Preuzimamo ulogu favorita od Makedonaca, slavili smo već tamo, a verujem da ćemo pred našom publikom odigrati još bolje i pobediti", naglasio je vezni fudbaler Srbije.

Pantić naglašava da je još uvek rano pričati o tome kakve su šanse Srbije na šampionatu Evrope, te da mirne glave čekaju naredna dva duela.

U reprezentaciju stiže u dobroj formi koju nosi iz kluba.

"Drago mi je zbog dobrih igara u Partizanu, zadovoljan sam, nadam se da ću ih preseliti i u reprezentaciju kako bismo se plasirali dalje. Tu je još dobrih momaka, ne bi trebalo da imamo problema", rekao je Pantić.

"Orlići" će na "Karađorđu" prvo igrati protiv vršnjaka iz Makedonije (7. septembar, 18 časova), odnosno protiv Rusije u Nižnjem Novgorodu (11. septembar, 19 časova).

Prenosi utakmica obezbeđeni su na TV Arena Sport 1.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar