Садио Мане: Ријетка сорта фудбалера...

Дао гол за Ливерпул, па чистио тоалет у џамији! Нападач Ливерпула Садио Мане постао је хит на друштвеним мрежама протеклог викенда.

Фудбал 04.09.2018 | 16:00
Садио Мане: Ријетка сорта фудбалера...
Сенегалац је неколико сати након што је постигао гол у победи над Лестером 2:1 снимљен како помаже у чишћењу тоалета и просторија за прање верника у локалној џамији у Ливерпулу.

Мане, који зарађује 100.000 евра недељно на Енфилду је снимљен како пуни водом канту док дечак брише под.

Нападач Ливерпула је познат по својој скромности и као посвећен муслиман који често посећује џамију. Одрастао је у селу Бамбали на југу Сенегала где му је отац био имам у локалној џамији.

Сваки гол који постигне слави верским покретом "суџудом" који укључује спуштање на колена и додиривање земље главом док се изговара молитва.

Мане често прича у јавности о својој вери, учествовању у хуманитарним акцијама као што је реконструкција школе у његовом родном селу за коју је донирао 275.000 евра.

Сенегалац је у сјајној форми на старту нове сезоне, дели прво место на листи стрелаца у Премијер лиги са нашим Александром Митровићем са четири гола.

Следећег викенда ће играти за репрезентацију против Мадагаскара у квалификацијама за Куп афричких нација, а 6. новембра ћемо га вероватно гледати у Београду када Ливерпул гостује Црвеној звезди у четвртом колу Лиге шампиона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар