Sadio Mane: Rijetka sorta fudbalera...

Dao gol za Liverpul, pa čistio toalet u džamiji! Napadač Liverpula Sadio Mane postao je hit na društvenim mrežama proteklog vikenda.

Fudbal 04.09.2018 | 16:00
Sadio Mane: Rijetka sorta fudbalera...
Senegalac je nekoliko sati nakon što je postigao gol u pobedi nad Lesterom 2:1 snimljen kako pomaže u čišćenju toaleta i prostorija za pranje vernika u lokalnoj džamiji u Liverpulu.

Mane, koji zarađuje 100.000 evra nedeljno na Enfildu je snimljen kako puni vodom kantu dok dečak briše pod.

Napadač Liverpula je poznat po svojoj skromnosti i kao posvećen musliman koji često posećuje džamiju. Odrastao je u selu Bambali na jugu Senegala gde mu je otac bio imam u lokalnoj džamiji.

Svaki gol koji postigne slavi verskim pokretom "sudžudom" koji uključuje spuštanje na kolena i dodirivanje zemlje glavom dok se izgovara molitva.

Mane često priča u javnosti o svojoj veri, učestvovanju u humanitarnim akcijama kao što je rekonstrukcija škole u njegovom rodnom selu za koju je donirao 275.000 evra.

Senegalac je u sjajnoj formi na startu nove sezone, deli prvo mesto na listi strelaca u Premijer ligi sa našim Aleksandrom Mitrovićem sa četiri gola.

Sledećeg vikenda će igrati za reprezentaciju protiv Madagaskara u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija, a 6. novembra ćemo ga verovatno gledati u Beogradu kada Liverpul gostuje Crvenoj zvezdi u četvrtom kolu Lige šampiona.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar