Марковић саботирао сопствени трансфер у Андерлехт!

Српски фудбалер Лазар Марковић сам себи стопирао је трансфер у Андерлехт последњег дана прелазног рока због финансијских услова.  Како је пропао трансфер Лазара Марковића. . . ?! "Он је крив", поручује тренер Андерлехта.

Фудбал 04.09.2018 | 12:00
Марковић саботирао сопствени трансфер у Андерлехт!
Андерлехт је успео да пред сам крај прелазног рока убеди Ливерпул да спусти цену трансфера, али онда је све пропало јер Марковић није успео да се договори са белгијским клубом око плате.

Тренер Андерлехта Хајн Ванхезебрук истакао је да је крилни играч од првог дана био један од кандидата за ту позицију.

"Хтели смо Марковића. Учинили смо све што је до нас, чинило нам се да је и Марковићу долазак у Брисел добра опција и нема другу, али је инсистирао на високим условима", рекао је Ванхерзебурк за белгијске медије.

Према његовим речима оно што је Марковић тражио је била "права лудост".

"Чекали смо га до краја прелазног рока и били спремни на неке ствари које раније не бисмо. Ипак, инсистирао је на немогућим условима, на њему је кривица што није пристао", закључио је тренер Андерлехта.

Лазар Марковић ће "одрадити" читав уговор у Ливерпулу.

Повремени репрезентативац Србије потписао је за тим са "Енфилда" у лето 2014. године на пет година, а испоставиће се да је само у првој години уговора - играо за "редсе", и то у мандату Брендана Роџерса који није дуго остао на клупи.

Одиграо је 34 меча у првој сезони у дресу "редса", последњи још 2. маја 2015. године!

Од тада је ишао на позајмице у Фенербахче, Хал сити, Спортинг и Андерлехт, а умало се десило да овог лета пређе у бриселски клуб у трансферу вредном три милиона фунти. 

Ливерпул је дуго инсистирао на томе да на Марковићу, кога је платио Бенфики чак 20 милиона фунти без урачунатих бонуса, заради макар трећину или половину тог новца, али последњег дана прелазног рока прихватили су ову понуду Андерлехта.

Ипак, иако је дошао у Брисел на преговоре, посао се изјаловио.

"Наш председник и спортски директор су учинили све да убеде Марковића. Чекали су чак и Ливерпул да спусти цену. Лудачки су се потрудили, али то није било довољно", рекао је тренер "љубичастих" Хајн Ванхазебрук и подвукао:

"Само је његова кривица што је договор пропао!".

Јирген Клоп од раније не рачуна на Лазара Марковића и то значи да ће он бар до јануара играти за резервни тим, док ће након уласка у "последњих шест месеци уговора" моћи да преговара са заинтересованим клубовима.

Према незваничним информацијама, Марковић у Ливерпулу зарађује око два милиона евра годишње, односно око 35.000 фунти недељно.

Марковић је други део прошле сезоне провео у Андерлехту из Ливерпула, са којим га веже уговор до лета 2019. године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар