Marković sabotirao sopstveni transfer u Anderleht!

Srpski fudbaler Lazar Marković sam sebi stopirao je transfer u Anderleht poslednjeg dana prelaznog roka zbog finansijskih uslova.  Kako je propao transfer Lazara Markovića. . . ?! "On je kriv", poručuje trener Anderlehta.

Fudbal 04.09.2018 | 12:00
Marković sabotirao sopstveni transfer u Anderleht!
Anderleht je uspeo da pred sam kraj prelaznog roka ubedi Liverpul da spusti cenu transfera, ali onda je sve propalo jer Marković nije uspeo da se dogovori sa belgijskim klubom oko plate.

Trener Anderlehta Hajn Vanhezebruk istakao je da je krilni igrač od prvog dana bio jedan od kandidata za tu poziciju.

"Hteli smo Markovića. Učinili smo sve što je do nas, činilo nam se da je i Markoviću dolazak u Brisel dobra opcija i nema drugu, ali je insistirao na visokim uslovima", rekao je Vanherzeburk za belgijske medije.

Prema njegovim rečima ono što je Marković tražio je bila "prava ludost".

"Čekali smo ga do kraja prelaznog roka i bili spremni na neke stvari koje ranije ne bismo. Ipak, insistirao je na nemogućim uslovima, na njemu je krivica što nije pristao", zaključio je trener Anderlehta.

Lazar Marković će "odraditi" čitav ugovor u Liverpulu.

Povremeni reprezentativac Srbije potpisao je za tim sa "Enfilda" u leto 2014. godine na pet godina, a ispostaviće se da je samo u prvoj godini ugovora - igrao za "redse", i to u mandatu Brendana Rodžersa koji nije dugo ostao na klupi.

Odigrao je 34 meča u prvoj sezoni u dresu "redsa", poslednji još 2. maja 2015. godine!

Od tada je išao na pozajmice u Fenerbahče, Hal siti, Sporting i Anderleht, a umalo se desilo da ovog leta pređe u briselski klub u transferu vrednom tri miliona funti. 

Liverpul je dugo insistirao na tome da na Markoviću, koga je platio Benfiki čak 20 miliona funti bez uračunatih bonusa, zaradi makar trećinu ili polovinu tog novca, ali poslednjeg dana prelaznog roka prihvatili su ovu ponudu Anderlehta.

Ipak, iako je došao u Brisel na pregovore, posao se izjalovio.

"Naš predsednik i sportski direktor su učinili sve da ubede Markovića. Čekali su čak i Liverpul da spusti cenu. Ludački su se potrudili, ali to nije bilo dovoljno", rekao je trener "ljubičastih" Hajn Vanhazebruk i podvukao:

"Samo je njegova krivica što je dogovor propao!".

Jirgen Klop od ranije ne računa na Lazara Markovića i to znači da će on bar do januara igrati za rezervni tim, dok će nakon ulaska u "poslednjih šest meseci ugovora" moći da pregovara sa zainteresovanim klubovima.

Prema nezvaničnim informacijama, Marković u Liverpulu zarađuje oko dva miliona evra godišnje, odnosno oko 35.000 funti nedeljno.

Marković je drugi deo prošle sezone proveo u Anderlehtu iz Liverpula, sa kojim ga veže ugovor do leta 2019. godine.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar