Да ли је то Просинечки "пецнуо" Партизан?

Некадашњи ас и тренер Црвене звезде није сигуран да ли су црно-бели некада били учесници групне фазе Лиге шампиона.

Фудбал 03.09.2018 | 23:00
Да ли је то Просинечки "пецнуо" Партизан?
Роберт Просинечки је поводом првог пласмана Црвене звезде у Лигу шампиона изјавио да је то успех "дива који се пробудио" и да није плод случајности, већ доброг рада у одређеном временском периоду, уз мало среће у реваншу против Салцбурга.

У понедељак је "Спортски журнал" објавио разговоре са неколико играча Звездине "генерације 1991", а Просинечки је - свесно или несвесно - "пецнуо" градског ривала следећом изјавом:

"Велики је успех кад било који клуб из ових крајева уђе у Лигу шампиона. Динамо је успео неколико пута, можда и Партизан, не сећам се... Много ми је драго да ћемо Црвену звезду да гледамо ту".

Просинечки је иначе, сео на клупу црвено-белих децембра 2010. године, само дан након што је Партизан поразом од Арсенала у Лондону (3:1) завршио групну фазу Лиге шампиона без освојеног бода.

Први пут је клуб из Хумске 1 играо у елитном такмичењу јесени 2003. и тада је у групи са Реал Мадридом, Портом и Олимпиком из Марсеја забележио три ремија и три пораза.

Некадашњи хрватски репрезентативац задржао се у Звезди до августа 2012. године.

Прву сезону је завршио на другој позицији, са шест бодова мање од Партизана, а другу са "минус 12", али је тог пролећа успео да комшијама преотме Куп Србије.

Просинечки је за "Журнал" оценио да то што су црвено-бели у тешкој групи, са Пари сен Жерменом, Наполијем и Ливерпулом, сада није толико важно.

"Звезда је у прошлој сезони имала 1/16 финала Лиге Европе, сада је то надоградила уласком у Лигу шампиона, што је битно за имиџ и за финансије клуба. Група је катастрофа, али нема везе, јер је у овом тренутку најбитније да се ушло у Лигу шампиона", рекао је један од освајача Купа шампиона у Барију 1991. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар