Da li je to Prosinečki "pecnuo" Partizan?

Nekadašnji as i trener Crvene zvezde nije siguran da li su crno-beli nekada bili učesnici grupne faze Lige šampiona.

Fudbal 03.09.2018 | 23:00
Da li je to Prosinečki "pecnuo" Partizan?
Robert Prosinečki je povodom prvog plasmana Crvene zvezde u Ligu šampiona izjavio da je to uspeh "diva koji se probudio" i da nije plod slučajnosti, već dobrog rada u određenom vremenskom periodu, uz malo sreće u revanšu protiv Salcburga.

U ponedeljak je "Sportski žurnal" objavio razgovore sa nekoliko igrača Zvezdine "generacije 1991", a Prosinečki je - svesno ili nesvesno - "pecnuo" gradskog rivala sledećom izjavom:

"Veliki je uspeh kad bilo koji klub iz ovih krajeva uđe u Ligu šampiona. Dinamo je uspeo nekoliko puta, možda i Partizan, ne sećam se... Mnogo mi je drago da ćemo Crvenu zvezdu da gledamo tu".

Prosinečki je inače, seo na klupu crveno-belih decembra 2010. godine, samo dan nakon što je Partizan porazom od Arsenala u Londonu (3:1) završio grupnu fazu Lige šampiona bez osvojenog boda.

Prvi put je klub iz Humske 1 igrao u elitnom takmičenju jeseni 2003. i tada je u grupi sa Real Madridom, Portom i Olimpikom iz Marseja zabeležio tri remija i tri poraza.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac zadržao se u Zvezdi do avgusta 2012. godine.

Prvu sezonu je završio na drugoj poziciji, sa šest bodova manje od Partizana, a drugu sa "minus 12", ali je tog proleća uspeo da komšijama preotme Kup Srbije.

Prosinečki je za "Žurnal" ocenio da to što su crveno-beli u teškoj grupi, sa Pari sen Žermenom, Napolijem i Liverpulom, sada nije toliko važno.

"Zvezda je u prošloj sezoni imala 1/16 finala Lige Evrope, sada je to nadogradila ulaskom u Ligu šampiona, što je bitno za imidž i za finansije kluba. Grupa je katastrofa, ali nema veze, jer je u ovom trenutku najbitnije da se ušlo u Ligu šampiona", rekao je jedan od osvajača Kupa šampiona u Bariju 1991. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar