Општи избори у БиХ под лупом

Данас је на Тргу краља Петра И Карађорђевића у Бијељини, одржана улична акција Колације “Под лупом”, поводом промоције кампање грађанског, нестраначког посматрања општих избора 2018. године у локалним заједницама.

Република Српска 03.09.2018 | 16:29
Општи избори у БиХ под лупом
Коалиција “Под лупом”, која представља мрежу 6 невладиних организација, на изборни дан планира да нгажује 4.000 грађанских, нестраначких посматрача у цијелој БиХ, а путем уличних акција жели понудити могућност свим пунољетним грађанима да се пријаве за посматрање избора.

„Наш главни задатак је оспособљавање грађанских, нестраначких посматрача за посматрање општих избора 07. октобра 2018. године. Данас имамо уличну акцију у Бијељини с циљем упознавања грађана са мисијом и циљевима наше коалиције.

Овом приликом желимо да позовемо све грађане који нису страначки опредијељени да нам се пријаве за нестраначко посматрање избора. Може се то урадити данас током уличне акције, на бесплатан број 080 05 05 05 и на wеб страницу Коалиције `Под лупом`“, каже Славен Дивчић, пројект координатор ЦЦИ и регионални асистент за Коалицију “Под лупом”.

На број телефона 080 05 05 05 сви грађани могу пријавити све неправилности, уколико их примијете. Уличне акције, које су дио медијске кампање коалиције одржавају се у 42 општине на подручју цијеле БиХ.

“Сматрамо да, за разлику од страначких посматрача, нестраначки су далеко објективнији, јер страначки, само тај дан, у име неке странке посматрају изборе. Осим тога ми пратимо и изборну кампању и медијско праћење избора”, додаје Дивчић.

Рок за пријаве посматрача траје до 09. септембра. 

(БН) 











Коментари / 1

Оставите коментар
Name

посматрац

04.09.2018 00:07

Ма ви то мало боље под лупом! Мислим да це се пријавити само Додикови посматраци. Примајте странце да они воде о томе бригу а не неке купљене манипулаторе.

ОДГОВОРИТЕ