Opšti izbori u BiH pod lupom

Danas je na Trgu kralja Petra I Karađorđevića u Bijeljini, održana ulična akcija Kolacije “Pod lupom”, povodom promocije kampanje građanskog, nestranačkog posmatranja opštih izbora 2018. godine u lokalnim zajednicama.

Republika Srpska 03.09.2018 | 16:29
Opšti izbori u BiH pod lupom
Koalicija “Pod lupom”, koja predstavlja mrežu 6 nevladinih organizacija, na izborni dan planira da ngažuje 4.000 građanskih, nestranačkih posmatrača u cijeloj BiH, a putem uličnih akcija želi ponuditi mogućnost svim punoljetnim građanima da se prijave za posmatranje izbora.

„Naš glavni zadatak je osposobljavanje građanskih, nestranačkih posmatrača za posmatranje opštih izbora 07. oktobra 2018. godine. Danas imamo uličnu akciju u Bijeljini s ciljem upoznavanja građana sa misijom i ciljevima naše koalicije.

Ovom prilikom želimo da pozovemo sve građane koji nisu stranački opredijeljeni da nam se prijave za nestranačko posmatranje izbora. Može se to uraditi danas tokom ulične akcije, na besplatan broj 080 05 05 05 i na web stranicu Koalicije `Pod lupom`“, kaže Slaven Divčić, projekt koordinator CCI i regionalni asistent za Koaliciju “Pod lupom”.

Na broj telefona 080 05 05 05 svi građani mogu prijaviti sve nepravilnosti, ukoliko ih primijete. Ulične akcije, koje su dio medijske kampanje koalicije održavaju se u 42 opštine na području cijele BiH.

“Smatramo da, za razliku od stranačkih posmatrača, nestranački su daleko objektivniji, jer stranački, samo taj dan, u ime neke stranke posmatraju izbore. Osim toga mi pratimo i izbornu kampanju i medijsko praćenje izbora”, dodaje Divčić.

Rok za prijave posmatrača traje do 09. septembra. 

(BN) 











Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

posmatrac

04.09.2018 00:07

Ma vi to malo bolje pod lupom! Mislim da ce se prijaviti samo Dodikovi posmatraci. Primajte strance da oni vode o tome brigu a ne neke kupljene manipulatore.

ODGOVORITE