Јаја Туре се вратио у Олимпијакос након 12 година!

Својевремено један од најбољих везних фудбалера света Јаја Туре вратио се у Олимпијакос после 12 година.  

Фудбал 03.09.2018 | 16:45
Јаја Туре се вратио у Олимпијакос након 12 година!
Туреу је овог лета истекао уговор са Манчестер Ситијем, имао је понуду Вест Хема да остане у Енглеској, као и из САД и Кине, али је одлучио да поново обуче дрес најтрофејнијег грчког клуба.

"Част је вратити се у Олимпијакос. Када сам одлазио рекао сам да сам тужан и да ћу се вратити једног дана, срећан сам што сам одржао обећање. Гладан сам за успесима као када сам као млад стигао у Пиреј, желим трофеје и да вратим Олимпијакос у Лигу шампиона", рекао је Туре за клупски сајт.

Овај 35-годишњи фудбалер само једну сезону провео је на Караискакију и освојио је "дуплу круну" у Грчкој, пре одласка у Монако, а потом и Барселону и Манчестер Сити, где је био капитен и предводник великог пројекта "грађана".

У богатој каријери има две титуле првака Шпаније, две Енглеске, Лигу шампиона, Светско првенство за клубове, три Лига купа у Енглеској, ФА куп и шпански Куп краља.



После 13 година, поново су заједно. Један од љубимаца навијача Олимпијакоса, Јаја Туре, вратио се у клуб са којим је 2006. освојио "дуплу круну".

Иако је у Пиреју провео само годину дана, високи дефанзивни везиста оставио је сјајан утисак на навијаче црвено-белих, који су му приредили спектакуларан дочек у понедељак увече.

Бивши репрезентативац Обале Слоноваче стигао је у Олимпијакос као слободан играч после осам година у Манчестер ситију. Грчки медији јављају да је уговор потписан на годину дана, а да ће Туре поред 2.000.000 евра колико је добио само за потпис, зарадити и 2.450.000 евра као плату.

Он је у Олимпијакос стигао 2005. из Металурга, а потом је - пре одласка у Енглеску - играо за Монако и Барселону.

Својевремено је био један од најбољих везиста у свету фудбала, међутим, сада већ има 35 година. Видећемо хоће ли успети да помогне црвено-белима да врате титулу у Пиреј, пошто су прошле године заузели тек треће место, иза шампиона АЕК-а и другопласираног ПАОК-а.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар