Jaja Ture se vratio u Olimpijakos nakon 12 godina!

Svojevremeno jedan od najboljih veznih fudbalera sveta Jaja Ture vratio se u Olimpijakos posle 12 godina.  

Fudbal 03.09.2018 | 16:45
Jaja Ture se vratio u Olimpijakos nakon 12 godina!
Tureu je ovog leta istekao ugovor sa Mančester Sitijem, imao je ponudu Vest Hema da ostane u Engleskoj, kao i iz SAD i Kine, ali je odlučio da ponovo obuče dres najtrofejnijeg grčkog kluba.

"Čast je vratiti se u Olimpijakos. Kada sam odlazio rekao sam da sam tužan i da ću se vratiti jednog dana, srećan sam što sam održao obećanje. Gladan sam za uspesima kao kada sam kao mlad stigao u Pirej, želim trofeje i da vratim Olimpijakos u Ligu šampiona", rekao je Ture za klupski sajt.

Ovaj 35-godišnji fudbaler samo jednu sezonu proveo je na Karaiskakiju i osvojio je "duplu krunu" u Grčkoj, pre odlaska u Monako, a potom i Barselonu i Mančester Siti, gde je bio kapiten i predvodnik velikog projekta "građana".

U bogatoj karijeri ima dve titule prvaka Španije, dve Engleske, Ligu šampiona, Svetsko prvenstvo za klubove, tri Liga kupa u Engleskoj, FA kup i španski Kup kralja.



Posle 13 godina, ponovo su zajedno. Jedan od ljubimaca navijača Olimpijakosa, Jaja Ture, vratio se u klub sa kojim je 2006. osvojio "duplu krunu".

Iako je u Pireju proveo samo godinu dana, visoki defanzivni vezista ostavio je sjajan utisak na navijače crveno-belih, koji su mu priredili spektakularan doček u ponedeljak uveče.

Bivši reprezentativac Obale Slonovače stigao je u Olimpijakos kao slobodan igrač posle osam godina u Mančester sitiju. Grčki mediji javljaju da je ugovor potpisan na godinu dana, a da će Ture pored 2.000.000 evra koliko je dobio samo za potpis, zaraditi i 2.450.000 evra kao platu.

On je u Olimpijakos stigao 2005. iz Metalurga, a potom je - pre odlaska u Englesku - igrao za Monako i Barselonu.

Svojevremeno je bio jedan od najboljih vezista u svetu fudbala, međutim, sada već ima 35 godina. Videćemo hoće li uspeti da pomogne crveno-belima da vrate titulu u Pirej, pošto su prošle godine zauzeli tek treće mesto, iza šampiona AEK-a i drugoplasiranog PAOK-a.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar