Подршка раду тужилаштва

Управни одбор Клуба новинара Бањалука поздравио је прве потезе Тужилаштва и МУП-а који показују да је притисак новинарске заједнице уродио плодом.

Република Српска 03.09.2018 | 11:42
Подршка раду тужилаштва
Управни одбор Клуба новинара Бањалука поздравио је прве потезе Тужилаштва и МУП-а који показују да је притисак новинарске заједнице уродио плодом.

– Пратићемо даље кораке органа гоњења и у складу са тим предузимати акције – поручио је предсједник Клуба новинара Синиша Вукелић.

Клуб је такође апеловао на све озбиљне медије у РС, а посебно на ТВ са нациналном фреквенцијом, да не преносе писања таблоида и портала, који отворено хушкају и оправдавају насиље над новинарима.



Сваке седмице ће се Управни одбор Клуба новинара састајати и пратити рад Тужилаштва.

– Клуб посебно упозорава на писање Информера, о наводних 80.000 долара, које је по њима добио Владимир Ковачевић од УСАИД уочи напада. То је објављено на дан кад је Владимир изашао из болнице на РТРС и АТВ. Да ли је требало да неко провали у његов стан да тражи те доларе – каже Вукелић.

Клуб новинара је такође одлучио да у сарадњи са адвокатима, а и Линијом за помоћ новинарима Удружења БХ новинари тражи да се преиспита одговорност представника владајуће коалиције који јавно оправдавају насиље над новинарима и чије изјаве и објаве представљају отворено хушкање и позивање на насиље.

(БНТВ/Српскаинфо)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

РТРСАТВ

03.09.2018 09:58

То је једна хрпа нецега РТРС и АТВ. Да нема БН реално не могу сазнати ни вријеме какво це бити на РТРС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М... под бубреге

03.09.2018 10:26

Све вијести које објављује "Информер"," Ало" и слицни таблоиди у Србији су написани у просторијама једне институције у Бањалуци па послане њима да се објаве,а онда то као само преноси РТРС и Атв.

Name

Ријеч новинара

03.09.2018 09:59

Новинари немају готово никакав утицај, бар што се овог случаја тиче.. Дешавања око Владимировог случаја, довела су до протеста новинара, који су отворено истакли проблеме са којима се сусрећу. Међутим, ове власти их нису дирале због револта народа, јавности, али институције уопштено, не тангира новинарска ријеч, коментар.., 4 у смислу буђења морала и успаване савијести. Отворена врата Тужилаштва и осталих, јесу захваљујући Адвокатском тиму који је преузео случај Давид, да не би пред њима показали неприфесионализам... Ја апсолутно подрзавам рад новинара, међутим данашњи властодршци не поштују, на нашу велику жалост, никакве позитивне норме, људе, професије, достигнућа, образовне нивое, уколико исти нису у слузби њихових Ега, страначких интереса, тзв "данашње политичке елите"..

ОДГОВОРИТЕ
Name

добра ти је та трава

03.09.2018 11:27

Лијево, десно, мало напријед, назад.

Name

Нострадамус

03.09.2018 10:04

Друство је толико подијељено на оне подобне недодирљиве и ове неподобне који су постали мета ових других.Зато це свако убиство или покусај убиста неподобних од стране подобних бити ознацено као НН лице. Зртве це имати своје име а поциниоци це имати ознаку НН. Такво стање се теско мозе дуго одрзати а промјене се без обзира колико зелимо и надали се јос увијек нису на дохвату руке.Постоји велика мањина која је заробита од мало веце вецине. А револуција коме то одговара?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

03.09.2018 10:12

Ок дигли тузбу. Ок, али против кога ? Како овдје нико не схвата да је све ово фарса ? Није ли вам зао сто испадамо сви будале ?

ОДГОВОРИТЕ