Podrška radu tužilaštva

Upravni odbor Kluba novinara Banjaluka pozdravio je prve poteze Tužilaštva i MUP-a koji pokazuju da je pritisak novinarske zajednice urodio plodom.

Republika Srpska 03.09.2018 | 11:42
Podrška radu tužilaštva
Upravni odbor Kluba novinara Banjaluka pozdravio je prve poteze Tužilaštva i MUP-a koji pokazuju da je pritisak novinarske zajednice urodio plodom.

– Pratićemo dalje korake organa gonjenja i u skladu sa tim preduzimati akcije – poručio je predsjednik Kluba novinara Siniša Vukelić.

Klub je takođe apelovao na sve ozbiljne medije u RS, a posebno na TV sa nacinalnom frekvencijom, da ne prenose pisanja tabloida i portala, koji otvoreno huškaju i opravdavaju nasilje nad novinarima.



Svake sedmice će se Upravni odbor Kluba novinara sastajati i pratiti rad Tužilaštva.

– Klub posebno upozorava na pisanje Informera, o navodnih 80.000 dolara, koje je po njima dobio Vladimir Kovačević od USAID uoči napada. To je objavljeno na dan kad je Vladimir izašao iz bolnice na RTRS i ATV. Da li je trebalo da neko provali u njegov stan da traži te dolare – kaže Vukelić.

Klub novinara je takođe odlučio da u saradnji sa advokatima, a i Linijom za pomoć novinarima Udruženja BH novinari traži da se preispita odgovornost predstavnika vladajuće koalicije koji javno opravdavaju nasilje nad novinarima i čije izjave i objave predstavljaju otvoreno huškanje i pozivanje na nasilje.

(BNTV/Srpskainfo)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

RTRSATV

03.09.2018 09:58

To je jedna hrpa necega RTRS i ATV. Da nema BN realno ne mogu saznati ni vrijeme kakvo ce biti na RTRS.

ODGOVORITE
Name

M... pod bubrege

03.09.2018 10:26

Sve vijesti koje objavljuje "Informer"," Alo" i slicni tabloidi u Srbiji su napisani u prostorijama jedne institucije u Banjaluci pa poslane njima da se objave,a onda to kao samo prenosi RTRS i Atv.

Name

Riječ novinara

03.09.2018 09:59

Novinari nemaju gotovo nikakav uticaj, bar što se ovog slučaja tiče.. Dešavanja oko Vladimirovog slučaja, dovela su do protesta novinara, koji su otvoreno istakli probleme sa kojima se susreću. Međutim, ove vlasti ih nisu dirale zbog revolta naroda, javnosti, ali institucije uopšteno, ne tangira novinarska riječ, komentar.., 4 u smislu buđenja morala i uspavane savijesti. Otvorena vrata Tužilaštva i ostalih, jesu zahvaljujući Advokatskom timu koji je preuzeo slučaj David, da ne bi pred njima pokazali neprifesionalizam... Ja apsolutno podrzavam rad novinara, međutim današnji vlastodršci ne poštuju, na našu veliku žalost, nikakve pozitivne norme, ljude, profesije, dostignuća, obrazovne nivoe, ukoliko isti nisu u sluzbi njihovih Ega, stranačkih interesa, tzv "današnje političke elite"..

ODGOVORITE
Name

dobra ti je ta trava

03.09.2018 11:27

Lijevo, desno, malo naprijed, nazad.

Name

Nostradamus

03.09.2018 10:04

Drustvo je toliko podijeljeno na one podobne nedodirljive i ove nepodobne koji su postali meta ovih drugih.Zato ce svako ubistvo ili pokusaj ubista nepodobnih od strane podobnih biti oznaceno kao NN lice. Zrtve ce imati svoje ime a pocinioci ce imati oznaku NN. Takvo stanje se tesko moze dugo odrzati a promjene se bez obzira koliko zelimo i nadali se jos uvijek nisu na dohvatu ruke.Postoji velika manjina koja je zarobita od malo vece vecine. A revolucija kome to odgovara?

ODGOVORITE
Name

Logika

03.09.2018 10:12

Ok digli tuzbu. Ok, ali protiv koga ? Kako ovdje niko ne shvata da je sve ovo farsa ? Nije li vam zao sto ispadamo svi budale ?

ODGOVORITE