РУС: Зенит узалуд отворио сезону лова!

Спартак одолео у Санкт Петербургу! Без голова у великом дербију Премијер лиге.

Фудбал 03.09.2018 | 11:00
РУС: Зенит узалуд отворио сезону лова!
Устао је на ноге Санкт Петербург након савршеног отварања Премијер лиге и пет рецки из исто толико утакмица. Навијачи су почели већ да осећају мирис титуле која се чека већ три пуне године, а велики дерби са московским Спартаком била је идеална шанса за Зенит да се издвоји на врху табеле и ухвати велики залет ка толико чеканом шампионском пехару.

Због тога је уочи великог дербија са трибина Зенитовог дома осванула кореографија ловца са пушком у руци и натписом „Сезона лова је отворена“. Џаба су присталице Зенита отварале сезону лова, када је Спартак одолео – 0:0.

Истина, није резултат ни тако лош, али и даље су све карте отворене. Спартак и даље дише за вратом са само два бода заостатка.

Могао је Зенит до победе и то апсолутно заслужене! Спартак је био сабијен да се брани готово целу утакмицу, а Зенитов голман Андреј Лунев практично није имао никаквог посла пред својим голом. Једину озбиљнију шансу имао је Зе Луис у смирај првог полувремена, када је лепо пуцао главом, безуспешно. Зато је његов колега, млади Александар Максименко (20) заједно са саиграчима из одбрамбеног бедема трпео огроман притисак са свих страна. Мреже су на крају ипак мировале и задовољнији дефинитивно може да буде Масимо Карера.

Велику прилику само неколико тренутака пре одласка на одмор пропустио је Александар Јерохин, када је његов хитац главом после небеског скока ишао под пречку, али га је Максименко спречио у намери да се прослави. До краја утакмице Роберт Мак и Хернани испустили су своје шансе и нису имали довољно концентрације да дођу до жељеног финиша.

Спартак је издржао, Спартак се одбранио, Спартак је задовољан.

РУСИЈА 1 - 6. КОЛО

Петак

Ростов - Рубин 1:1 (1:0)
/Јонов 37 - Сорокин 50/ 

Субота

Крила Совјетов – Анжи 1:0 (0:0)
/Корниленко 83/

ЦСКА – Урал 4:0 (2:0)
/Чалов 13, 31, 85, Бистровић 88/

Краснодар - Локомотива Москва 2:1 (1:1)
/Вандерсон 39, Сулејманов 90+4 - Фернандес 33/

Недеља

Јенисеј – Арсенал Тула 0:0

Динамо Москва – Оренбург 2:0 (0:0)
/Марков 63, Луценко 90+4/

Зенит – Спартак Москва 0:0

Ахмат - Уфа 2:1 (0:0)
/Митришев 57 и 59- Карп 82/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар