RUS: Zenit uzalud otvorio sezonu lova!

Spartak odoleo u Sankt Peterburgu! Bez golova u velikom derbiju Premijer lige.

Fudbal 03.09.2018 | 11:00
RUS: Zenit uzalud otvorio sezonu lova!
Ustao je na noge Sankt Peterburg nakon savršenog otvaranja Premijer lige i pet recki iz isto toliko utakmica. Navijači su počeli već da osećaju miris titule koja se čeka već tri pune godine, a veliki derbi sa moskovskim Spartakom bila je idealna šansa za Zenit da se izdvoji na vrhu tabele i uhvati veliki zalet ka toliko čekanom šampionskom peharu.

Zbog toga je uoči velikog derbija sa tribina Zenitovog doma osvanula koreografija lovca sa puškom u ruci i natpisom „Sezona lova je otvorena“. Džaba su pristalice Zenita otvarale sezonu lova, kada je Spartak odoleo – 0:0.

Istina, nije rezultat ni tako loš, ali i dalje su sve karte otvorene. Spartak i dalje diše za vratom sa samo dva boda zaostatka.

Mogao je Zenit do pobede i to apsolutno zaslužene! Spartak je bio sabijen da se brani gotovo celu utakmicu, a Zenitov golman Andrej Lunev praktično nije imao nikakvog posla pred svojim golom. Jedinu ozbiljniju šansu imao je Ze Luis u smiraj prvog poluvremena, kada je lepo pucao glavom, bezuspešno. Zato je njegov kolega, mladi Aleksandar Maksimenko (20) zajedno sa saigračima iz odbrambenog bedema trpeo ogroman pritisak sa svih strana. Mreže su na kraju ipak mirovale i zadovoljniji definitivno može da bude Masimo Karera.

Veliku priliku samo nekoliko trenutaka pre odlaska na odmor propustio je Aleksandar Jerohin, kada je njegov hitac glavom posle nebeskog skoka išao pod prečku, ali ga je Maksimenko sprečio u nameri da se proslavi. Do kraja utakmice Robert Mak i Hernani ispustili su svoje šanse i nisu imali dovoljno koncentracije da dođu do željenog finiša.

Spartak je izdržao, Spartak se odbranio, Spartak je zadovoljan.

RUSIJA 1 - 6. KOLO

Petak

Rostov - Rubin 1:1 (1:0)
/Jonov 37 - Sorokin 50/ 

Subota

Krila Sovjetov – Anži 1:0 (0:0)
/Kornilenko 83/

CSKA – Ural 4:0 (2:0)
/Čalov 13, 31, 85, Bistrović 88/

Krasnodar - Lokomotiva Moskva 2:1 (1:1)
/Vanderson 39, Sulejmanov 90+4 - Fernandes 33/

Nedelja

Jenisej – Arsenal Tula 0:0

Dinamo Moskva – Orenburg 2:0 (0:0)
/Markov 63, Lucenko 90+4/

Zenit – Spartak Moskva 0:0

Ahmat - Ufa 2:1 (0:0)
/Mitrišev 57 i 59- Karp 82/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar