ФРА: Радоњић гледао преокрете и тријумф Марсеља у Монаку!

Фудбалери Олимпика из Марсеља победили су Монако са 3:2 у дербију којим је затворено четврто коло француске Лиге 1.  Какав дерби! Два преокрета и тријумф Марсеља у 89. минуту, Монаку пресудило његово дете после неколико секунди на терену! Олимпик преживео и две кардиналне грешке Адила Рамија. . .

Фудбал 03.09.2018 | 10:45
ФРА: Радоњић гледао преокрете и тријумф Марсеља у Монаку!
У веома узбудљивом мечу на стадиону "Луј ИИ" виђено је неколико преокрета и драматична победа гостију.

Немања Радоњић није био у протоколу за овај сусрет, меч је гледао са трибина, а за Марсељ је почело добро јер је Митроглу у финишу савладао голмана "Кнежева".

Међутим, Монако преко Тилеманса и Фалкаа преокреће резултат, да би Тован у 74. изједначио. 

У завршници утакмице изабраници Рудија Гарсије ипак долазе до сва три бода захваљујући Валерију Жермену. 

Олимпик је сада на петом месту са седам бодова из четири меча, док је Монако 13. са три бода мање. 

Немња Радоњић није дебитовао за Олимпик из Марсеља вечерас, није га било ни у протоколу, али то не треба да умањи интересовање за француски дерби јер је окршај славног клуба са Монаком имао све елементе правог фудбалског трилера. На крају, после два преокрета, тријумф гостију са Велодрома - 3:2. 

Марсељ је прошле године доживео велику бламажу на стадиону Луј ИИ, изгубио са чак 1:6, а последњи тријумф на овом стадиону они најмлађи навијачи некадашњег шампиона Европе и не памте, јер се догодио пре равно осам година. А вечерас је Марсељ био довољно добар да је могао да истрпи једног криминално лошег штопера у својим редовима и две његове директне грешке за два гола.

Ради се о Адилу Рамију који за само пет минута омогућио Монаку да 0:1 претвори у 2:1. Олимпик је повео поготком Митроглуа у смирај првог дела. Прелепо је центрирао Паје, а Грк закуцао главом. Уследила је пауза, а после ње Рамијев петоминутни шоу програм. Прво је у 48. минуту из чиста мира поклонио лопту гостима у жељи да је врати свом голману. Фалкао ју је отео, пробао, Рами успео да га за трен спречи, али онда је налетео Тилеманс и исправио - 1:1. Рамију то није било доста, па је још једном, у 53. минуту, испоручио лопту на тацну Радамелу Фалкау. Овај пут Колумбијац није опростио. 

Руку на срце, ова грешка и није била толико ужасна, али свакако је Рами директан асистент код гола...  

Изгледало је у тим моментима да ће се чета Рудија Гарсије тешко вратити, међутим Тован, који је добио шансу у другом делу, у 74. минуту искористио је лепо пригравање Сакаија - 2:2. 

У последњих петнаестак минута играло се без гарда. Напади су се смењивали, да би одлука пала после корнера у 89. минуту. Кључни потез Гарсија повлачи неколико секунди пре тог корнера, када на терен шаље Валера Жермена, до прошле године играча Монака, дете тога клуба. Флоран Тован центрира, а Жермен после само неколико секунди на терену погађа главом - 2:3. 

Ето и елемената епике.

Какав дерби. 



Мала школа прекида Сабрија Ламушија! Рен лагано са Бордоом...

Узалуд победа у дербију против Монака! Бордо се само на трен пробудио. После пораза од Стразбурга и Тулуза у прва два кола, сва три бода тиму Гуса Појета испред носа однео је и Рен - 2:0. Жирондинци су у ову сезону ушли с пуно амбиција, пуцали су на излазак у Европу, али с оваквим резултатима, просипањем бодова против слабијих од себе, оно што их очекује јесте борба за опстанак.  

Бордо после четири кола има само три бода и налази се на претпоследњем месту на табели. 

Ни Рен није сјајно ушао у сезону, прву утакмицу је изгубио, али онда су уследиле победа и реми прошле недеље на Веледрому који је очито дао крила чети Сабрија Ламушија. Данашњи тријумф није и једина лепа вест за навијача овог тима. Наиме, пре неколико сати клуб је званично објавио је да постигао договор са Хатемом Бен Арфом који ће у наредних годину дана носити дрес Рена. 

А на самом терену Роазон парка и није било превише узбуђења. Домаћи су демонстрирали малу школу извођења прекида и у два потеза матирали госте из Бордоа. Први пут у 12. минуту, када је после корнера Гренијеа највиши био Бењамин Андре. Други пут све исто, само са друге стране и из скраћеног корнера. Играо се 16. минут. Млади Буриго прелепо диже, а Рами Бенсебаини закуцава у мрежу Костила - 2:0.   
До краја је било довољно времена да се Бордо тргне, међутим Рен је рутински затворио све прилазе свом голу и сачувао великих 2:0. 

Лига 1 – четврто коло:

недеља:

Сент Етјен – Амијен 0:0 (0:0)

Рен – Бордо 2:0 (2:0)
(Андре 12, Басебани 16)

Монако – Олимпик Марсеј 2:3 (0:1)
(Тилеманс 48, Фалкао 53 – Митроглу 45+1, Тован 74, Жермен 90) 

субота:

Ним – Пари Сен Жермен 2:4 (0:2)
(Бобишон 63, Саваније 71 – Нејмар 36, Ди Марија 40, Мбапе 77, Кавани 90+2)

Анжер – Лил 1:0 (0:0)
(Траоре 60)

Дижон – Каен 0:2 (0:1)
(Кривели 21, Бове 90+4)

Генган – Тулуз 1:2 (1:2)
(Тирам 45 – Градел 2, Сангаре 12)

Ремс – Монпелије 0:1 (0:0)
(Ојонго 77)

Стразбур – Нант 2:3 (1:2)
(Ажорке 21, Да Коста 81 – Митровић 34аг, Евангелиста 45+1, Сала 59) 

петак:

Лион – Ница 0:1 (0:0)
(Марсело 51аг)

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар