FRA: Radonjić gledao preokrete i trijumf Marselja u Monaku!

Fudbaleri Olimpika iz Marselja pobedili su Monako sa 3:2 u derbiju kojim je zatvoreno četvrto kolo francuske Lige 1.  Kakav derbi! Dva preokreta i trijumf Marselja u 89. minutu, Monaku presudilo njegovo dete posle nekoliko sekundi na terenu! Olimpik preživeo i dve kardinalne greške Adila Ramija. . .

Fudbal 03.09.2018 | 10:45
FRA: Radonjić gledao preokrete i trijumf Marselja u Monaku!
U veoma uzbudljivom meču na stadionu "Luj II" viđeno je nekoliko preokreta i dramatična pobeda gostiju.

Nemanja Radonjić nije bio u protokolu za ovaj susret, meč je gledao sa tribina, a za Marselj je počelo dobro jer je Mitroglu u finišu savladao golmana "Kneževa".

Međutim, Monako preko Tilemansa i Falkaa preokreće rezultat, da bi Tovan u 74. izjednačio. 

U završnici utakmice izabranici Rudija Garsije ipak dolaze do sva tri boda zahvaljujući Valeriju Žermenu. 

Olimpik je sada na petom mestu sa sedam bodova iz četiri meča, dok je Monako 13. sa tri boda manje. 

Nemnja Radonjić nije debitovao za Olimpik iz Marselja večeras, nije ga bilo ni u protokolu, ali to ne treba da umanji interesovanje za francuski derbi jer je okršaj slavnog kluba sa Monakom imao sve elemente pravog fudbalskog trilera. Na kraju, posle dva preokreta, trijumf gostiju sa Velodroma - 3:2. 

Marselj je prošle godine doživeo veliku blamažu na stadionu Luj II, izgubio sa čak 1:6, a poslednji trijumf na ovom stadionu oni najmlađi navijači nekadašnjeg šampiona Evrope i ne pamte, jer se dogodio pre ravno osam godina. A večeras je Marselj bio dovoljno dobar da je mogao da istrpi jednog kriminalno lošeg štopera u svojim redovima i dve njegove direktne greške za dva gola.

Radi se o Adilu Ramiju koji za samo pet minuta omogućio Monaku da 0:1 pretvori u 2:1. Olimpik je poveo pogotkom Mitroglua u smiraj prvog dela. Prelepo je centrirao Paje, a Grk zakucao glavom. Usledila je pauza, a posle nje Ramijev petominutni šou program. Prvo je u 48. minutu iz čista mira poklonio loptu gostima u želji da je vrati svom golmanu. Falkao ju je oteo, probao, Rami uspeo da ga za tren spreči, ali onda je naleteo Tilemans i ispravio - 1:1. Ramiju to nije bilo dosta, pa je još jednom, u 53. minutu, isporučio loptu na tacnu Radamelu Falkau. Ovaj put Kolumbijac nije oprostio. 

Ruku na srce, ova greška i nije bila toliko užasna, ali svakako je Rami direktan asistent kod gola...  

Izgledalo je u tim momentima da će se četa Rudija Garsije teško vratiti, međutim Tovan, koji je dobio šansu u drugom delu, u 74. minutu iskoristio je lepo prigravanje Sakaija - 2:2. 

U poslednjih petnaestak minuta igralo se bez garda. Napadi su se smenjivali, da bi odluka pala posle kornera u 89. minutu. Ključni potez Garsija povlači nekoliko sekundi pre tog kornera, kada na teren šalje Valera Žermena, do prošle godine igrača Monaka, dete toga kluba. Floran Tovan centrira, a Žermen posle samo nekoliko sekundi na terenu pogađa glavom - 2:3. 

Eto i elemenata epike.

Kakav derbi. 



Mala škola prekida Sabrija Lamušija! Ren lagano sa Bordoom...

Uzalud pobeda u derbiju protiv Monaka! Bordo se samo na tren probudio. Posle poraza od Strazburga i Tuluza u prva dva kola, sva tri boda timu Gusa Pojeta ispred nosa odneo je i Ren - 2:0. Žirondinci su u ovu sezonu ušli s puno ambicija, pucali su na izlazak u Evropu, ali s ovakvim rezultatima, prosipanjem bodova protiv slabijih od sebe, ono što ih očekuje jeste borba za opstanak.  

Bordo posle četiri kola ima samo tri boda i nalazi se na pretposlednjem mestu na tabeli. 

Ni Ren nije sjajno ušao u sezonu, prvu utakmicu je izgubio, ali onda su usledile pobeda i remi prošle nedelje na Veledromu koji je očito dao krila četi Sabrija Lamušija. Današnji trijumf nije i jedina lepa vest za navijača ovog tima. Naime, pre nekoliko sati klub je zvanično objavio je da postigao dogovor sa Hatemom Ben Arfom koji će u narednih godinu dana nositi dres Rena. 

A na samom terenu Roazon parka i nije bilo previše uzbuđenja. Domaći su demonstrirali malu školu izvođenja prekida i u dva poteza matirali goste iz Bordoa. Prvi put u 12. minutu, kada je posle kornera Grenijea najviši bio Benjamin Andre. Drugi put sve isto, samo sa druge strane i iz skraćenog kornera. Igrao se 16. minut. Mladi Burigo prelepo diže, a Rami Bensebaini zakucava u mrežu Kostila - 2:0.   
Do kraja je bilo dovoljno vremena da se Bordo trgne, međutim Ren je rutinski zatvorio sve prilaze svom golu i sačuvao velikih 2:0. 

Liga 1 – četvrto kolo:

nedelja:

Sent Etjen – Amijen 0:0 (0:0)

Ren – Bordo 2:0 (2:0)
(Andre 12, Basebani 16)

Monako – Olimpik Marsej 2:3 (0:1)
(Tilemans 48, Falkao 53 – Mitroglu 45+1, Tovan 74, Žermen 90) 

subota:

Nim – Pari Sen Žermen 2:4 (0:2)
(Bobišon 63, Savanije 71 – Nejmar 36, Di Marija 40, Mbape 77, Kavani 90+2)

Anžer – Lil 1:0 (0:0)
(Traore 60)

Dižon – Kaen 0:2 (0:1)
(Kriveli 21, Bove 90+4)

Gengan – Tuluz 1:2 (1:2)
(Tiram 45 – Gradel 2, Sangare 12)

Rems – Monpelije 0:1 (0:0)
(Ojongo 77)

Strazbur – Nant 2:3 (1:2)
(Ažorke 21, Da Kosta 81 – Mitrović 34ag, Evangelista 45+1, Sala 59) 

petak:

Lion – Nica 0:1 (0:0)
(Marselo 51ag)

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar