ИТА: Дебакл Наполија, Виола лако са Удинезеом!

Звезда има чему да се нада, Наполи растављен у Ђенови! Фудбалери Сампдорије декласирали су Наполи резултатом 3:0 у утакмици трећег кола италијанске Серије А. Сад је све дошло на наплату! Дефрел и Кваљарела растурили Анћелотијев Наполи и нанели му прве ране! Лацио сломио мале комшије, Бубакар разнео Ђенову. Удинезе - омиљена "муштерија" Фиорентине! Дванаести пут заредом "виола" савладала тим из Удина на свом "Артемио Франкију".  Сампдоријин путоказ Звезди! Трећи меч заредом у Серији А Наполи је први примио гол, али овај пут није успио да се извуче. Први неуспјех Карла Анчелотија.

Фудбал 03.09.2018 | 10:00
ИТА: Дебакл Наполија, Виола лако са Удинезеом!
Фиорентина као да се испуцала прошлог викенда, када је спаковала "пола туцета" у мрежу Кјева (6:1), па је у дуелу са Удинезеом тешком муком стигла до једног гола.

Ипак, он је био довољан за тријумф и нова три бода: Фиорентина - Удинезе 1:0 (0:0).

Била је то 12. узастопна побједа "виоле" против Удинезеа на "Артемио Франкију" (11. у Серији А уз један тријумф у Купу Италије).

Све је мирисало на реми без голова, али је у 73. минуту Марко Бенаси искористио милиметарски прецизно проигравање Федерика Кјезе и топовским ударцем пробио чврсти бедем "зебри" из Удина.

Никола Миленковић одиграо је свих 90 минута и био један од најзапаженијих у тиму Стефана Пиолија, који је тако уписао другу побједу ове сезоне (дуел првог кола против Сампдорије одгођен због трагедије у Ђенови).

Резултат може да завара... Ово је била фудбалска лекција! У прошлом колу је Фиорентина дала шест команда Кјеву, а како је данас играла могла је и Удинезеу. Ипак, у мрежи је завршио само један, али вредан.

Виола после два меча у сезони има стопостотан учинак, пошто је савладала Удинезе на Франкију са 1:0. Зебрама је то био 12. пораз заредом у Фиренци. А како су гости играли, могу да буду задовољни минималним поразом...

Млади и талентовани тим Виоле је од старта млео противника из Фриулије. Бенаси, Кјеза, Есерик, Жерсон и компанија су претили из свих оружја и право је чудо како Кјеза или Бенаси у првом полувремени нису макар једном затресли мрежу. Али су зато изиграли одбрану Удинезеу у 73. минуту.

Кјеза је сјајно повукао контру, а онда мајсторски дигао за Бенасија преко целе одбране Удинезеа. Новопечени репрезентативац Италије је ухватио волеј и закуцао лопту под пречку Скуфетовог гола. За заслужено вођство!

Могла је Виола до краја и да повећа предност, ређале су се шансе, Кјеза није имао среће да се упише у стрелце... Али и један гол је био вредан три бода за сјајан старт талентоване генерације из Фиренце која би могла да буде откровење шампионата. Никола Миленковић је одиграо 90 минута за победнички тим. 

Дебакл Наполија у Ђенови! Први неуспех Карла Анћелотија у клубу са југа Италије.

Звезда има чему да се нада, Наполи растављен у Ђенови! Фудбалери Сампдорије декласирали су Наполи резултатом 3:0 у утакмици трећег кола италијанске Серије А. Сампдоријин путоказ Звезди! Трећи меч заредом у Серији А Наполи је први примио гол, али овај пут није успио да се извуче. Први неуспјех Карла Анчелотија.

Наполи, који је прошлу сезону завршио на другој позицији иза шампиона Јувентуса, одиграо је веома лоше на стадиону "Луиђи Ферари" и потпуно заслужено претрпео убедљив пораз.

Гости су пропустили своје прилике, Сампа их је максимално казнила и већ после пола сата је било 2:0 за домаћина.

Оба поготка постигао је Грегоар Дефрел (у 11. и 32. минуту), од којих је посебно био атрактиван први. 

Ако је он извео мајсторију, шта рећи за Фабија Кваљарелу који је у другом полувремену нестварно реаговао на центаршут са десне стране и петом запечатио судбину екипе коју води Карло Анчелоти. 

Он је извео комбиновани састав и то му се осветило, што је потврда да Црвена звезда у Лиги шампиона није унапред отписана. "Црвено-бели" ће 18. септембра на премијери у елитном такмичењу дочекати Наполитанце на стадиону "Рајко Митић". 

Српски интернационалац Немања Максимовић пораз свог тима гледао је са клупе за резервне играче. 

Наполи је сада пети са шест бодова из три меча, три више од Сампдорије.

Лацио - Наполи, од 1:0 до 1:2.
Наполи - Милан, од 0:2 до 3:2.

Трећи пут, није могло.

САМПДОРИЈА - НАПОЛИ 3:0 (2:0)

Тим Карла Анчелотија и у трећој узастопној утакмици ове сезоне први је примио гол, али вечерас није успио да се врати, па је доживио први пораз.

И то убједљив.

Пуних осам година, односно 14 узастопних утакмица, Сампдорија није знала за славље против Наполија, али вечерас је на "Марасију" све надокнадила и прекинула црни низ.

Анчелоти је претприо први неуспјех на клупи Наполитанаца, а јунак сусрета био је двоструки стријелац Грегоар Дефрел, који је уочи почетка сезоне посуђен од Роме, гдје је на 15 утакмица прошле сезоне постигао само један гол, а вечерас за нешто више од 20 минута чак два!

Стечено вођство срчани Ђеновљани успјели су сачувати у наставку, постићи још један сјајан гол петом преко Фабија Кваљареле, који из поштовања према свом бившем клубу није желио да слави, те тако забиљежити први овосезонски тријумф.

Репрезентативна пауза добро ће доћи Наполитанцима након вечерашњег пораза, који свакако може бити путоказ Црвеној звезди како треба играти против екипе са "Сан Паола"...

Наполи је окренуо Лацио у Риму, извукао се и кући после 0:2 против Милана, али вечерас му није било спаса! Фантастична Сампдорија сјајног тренера Марка Ђампаола је на Марасију нанела први пораз АнћелотијевомНаполију, открила му мане и нанела му прве ране – 3:0.

Уме та Ђампаолова Сампдорија да нуде незгодна као „кратко ћебе“ за фаворите. Осетили су то сви велики клубови у Италији претходних месеци, чак и Јувентус, а вечерас и Наполи који је био у серији од 14 мечева без пораза против Дорије. Од чега су 11 биле победе. И тој серији је дошао крај...

Очигледно да Анћелотијев Наполи има проблеме са уалском у меч и трећи пут заредом од почетка сезоне су кренули из минуса. Иако су преко Инсињеа први запретили, Наполитанци су морали убрзо да ваде лопту из мреже. Ривал Црвене звезде у Лиги шампиона је начет у 11. минуту. После корнера за Наполи је свенула страшна контра Сампа, Сапонара је пронашао Дефрела, а Ромин промашај из прошле сезоне закуцао пројектил под пречку Оспининог гола.

Кренуо је Наполи још офанзивније, али је још једном кажњен. Овога пута је Кваљарела мајсторски оставио Дефрелу на петерац, а Француз другим голом најавио нови фудбалски живот после очајне сезоне у Роми.

Наполитанци су у другом полувремену кренули на све или ништа. Домаћи штопер Тонели који је летос дошао из Наполија умало да постигне аутогол... Почело је да личини на дуеле против Лација и Милана када су Наполитанци минус претворили, а онда је све магичним потезом ршеио Наполитанац на погрешној страни. Синоним за евроголове у Серији А је постигао најлепши гол каријере! Свакакве мајсторије је у каријери изводио Фабио Кваљарела, довољно је погледати његове компилације на Yоутубе, али ово вечерас је била чиста магија! Фантастичан шкопион на центаршут Бережинског је закуцао последњи ексер у наде Анћелотијевогтима да се извући и у Ђенове. Био му је то 128. гол у Серији А у каријери. Најбољи је стрелац од активних фудбалера, а на вечћној листи је престигао Шевченка и изједначио се са легендарним Ривером.

Велика победа за Сампдорију и најава да су Кваљарела и Дефрел тандем који би ове сезоне могао да прави чуда по Серији А. А за Наполи сигнал да ће и ове сезоне тешко до Скудета... И леп сигнал за Црвену звезду пред отварајући дуел Лиге шампиона са Наполитанцима на крцатој Маракани.

Лацио је тешком муком славио против Фрозинонеа.

У уводним минутима стигао је до гола преко Сергеја Милинковића-Савића, али је послије употребе ВАР-а и прегледаног снимка српском репрезентативцу погодак поништен због офсајда.

Мучили су се "небеско-плави" све до 49. минута, када су домаћи коначно, након гола Луиса Алберта, могли да одахну.

Меч са највише погодака у овом колу одиграли су Сасуоло и Ђенова. Домаћин је славио 5:3, иако су гости први стигли до гола.

Симпатична екипа са "Мапеи" стадиона након непотпуна три кола најближа је шампиону Јувентусу.

Дарко Лазовић је у невероватном мечу и поразу своје Ђеное у Сасуолу са чак 5:3 добио прилику само у првом полувремену, за разлику од Ивана Лакићевића и Филипа Ђуричића који нису улазили у игру.

Сергеј-Милинковић Савић замењен је у 82. минуту тријумфа Лација над Фрозинонеом (1:0), а стрелац јединог поготка био је Луис Алберто почетком другог полувремена. Душан Баста је такође преседео на клупи.

Никола Миленковић држао је одбрану Фиорентине која је исто остварила минималан тријумф против Удинезеа, захваљујући поготку Бенасија, док Душан Влаховић није добио шансу.

Иван Радовановић је био капитен, Ненад Томовић уз десну аут линију, али је њихов Кјево само ремизирао без голова са Емполијем. Страхиња Танасијевић је остао на клупи.

Коначно је прорадио и Лацио. Небескоплави су остварили прву победу у сезони пошто су на једвите јаде сломили отпор малог комшије Фрозинонеа - 1:0. Почело је голом Милинковић Савића који је поништен после интервенције ВАР технологије и од тада су трајале порођајне муке Лацијала. Претили су Сергеј и Имобиле у неколико наврата, али се Фрозиноне сјајно бранио и имао је среће. И онда на почетку другог полувремена, прави карамбол пред голом гостију који је решио Луис Алберто неодбрањивим шутем за победу. Могао је Лацио до краја да постигне и још неки гол, али су домаћи фудбалери били видно нервозни и деконцентрисани због слабог старта сезоне и најбитније је да су коначно узели три бода...  

Прави рафал голова смо видели на Мапеи стадиону где је Сасуоло бацио петарду у гол Ђенове - 5:3. Гости су добро почели голом новајлије Пјатека који много обећава, али је онда Кума Бабакар распарчао одбрану Грифона за 12 минута! Сенегалац је прво асистирао Кевину Принсу Боатенгу, потом је Лирола после његове бомбе и одбијене лопте голмана, претворио отпадак у 2:1. Бабакар се заслужено уписао у стрелце  у 41. минуту, да би Спољи после његовог ударца четири минута касније затресао сопстевну мрежу. У другом полувремену су гости само ублажили пораз уз још један гол Пјатека на којег вреди обратити пажњу ове сезоне.

Голом Никола Бареле из слободњака "кроз уши" голману Бериши, Каљари је остварио изненађујућу победу над Аталантом у гостима, а малди везиста је додатно себи подигао цену као један од највећих таланата италијанског фудбала. 

СЕРИЈА А - 3. КОЛО:

Фиорентина - Удинезе 1:0 (0:0)
/Бенаси 73/

Аталанта - Каљари 0:1 (0:1)
/Барела 45/

Кјево - Емполи 0:0

Лацио - Фрозиноне 1:0 (0:0)
/Луис Алберто 49/

Сампдорија - Наполи 3:0 (2:0)
/Дефрел 11, 32, Кваљарела 75/

Сасуоло - Ђенова 5:3 (4:1)
/Боатенг 34, Лирола 38, Бабакар 41, Спољи 45+2 аутогол, Ферари 62 - Пјатек 27, 83, Пандев 70/

Торино - СПАЛ 1:0 (0:0)
/Енколу 52/

Одиграно у суботу:

Болоња - Интер 0:3 (0:0)
/Наинголан 66, Кандрева 82, Перишић 85/

Парма - Јувентус 1:2 (1:1)
/Жервињо 33 - Манџукић 2, Матуиди 58/

Одиграно у петак:

Милан - Рома 2:1 (1:0)
/Кеси 40, Кутроне 90+5 - Фацио 59/

ТАБЕЛА: Јувентус 9, Сасуоло 7, Фиорентина (-1) 6, СПАЛ (-1) 6, Наполи 6, Аталанта 4, Интер 4, Емполи 4, Рома 4, Удинезе 4, Торино 4, Каљари 4, Сампдорија (-1) 3, Милан (-1) 3, Ђенова (-1) 3, Лацио 3, Парма 1, Болоња 1, Фрозиноне 1, Кјево 1.

Извор: Б92/Мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар