ITA: Debakl Napolija, Viola lako sa Udinezeom!

Zvezda ima čemu da se nada, Napoli rastavljen u Đenovi! Fudbaleri Sampdorije deklasirali su Napoli rezultatom 3:0 u utakmici trećeg kola italijanske Serije A. Sad je sve došlo na naplatu! Defrel i Kvaljarela rasturili Anćelotijev Napoli i naneli mu prve rane! Lacio slomio male komšije, Bubakar razneo Đenovu. Udineze - omiljena "mušterija" Fiorentine! Dvanaesti put zaredom "viola" savladala tim iz Udina na svom "Artemio Frankiju".  Sampdorijin putokaz Zvezdi! Treći meč zaredom u Seriji A Napoli je prvi primio gol, ali ovaj put nije uspio da se izvuče. Prvi neuspjeh Karla Ančelotija.

Fudbal 03.09.2018 | 10:00
ITA: Debakl Napolija, Viola lako sa Udinezeom!
Fiorentina kao da se ispucala prošlog vikenda, kada je spakovala "pola tuceta" u mrežu Kjeva (6:1), pa je u duelu sa Udinezeom teškom mukom stigla do jednog gola.

Ipak, on je bio dovoljan za trijumf i nova tri boda: Fiorentina - Udineze 1:0 (0:0).

Bila je to 12. uzastopna pobjeda "viole" protiv Udinezea na "Artemio Frankiju" (11. u Seriji A uz jedan trijumf u Kupu Italije).

Sve je mirisalo na remi bez golova, ali je u 73. minutu Marko Benasi iskoristio milimetarski precizno proigravanje Federika Kjeze i topovskim udarcem probio čvrsti bedem "zebri" iz Udina.

Nikola Milenković odigrao je svih 90 minuta i bio jedan od najzapaženijih u timu Stefana Piolija, koji je tako upisao drugu pobjedu ove sezone (duel prvog kola protiv Sampdorije odgođen zbog tragedije u Đenovi).

Rezultat može da zavara... Ovo je bila fudbalska lekcija! U prošlom kolu je Fiorentina dala šest komanda Kjevu, a kako je danas igrala mogla je i Udinezeu. Ipak, u mreži je završio samo jedan, ali vredan.

Viola posle dva meča u sezoni ima stopostotan učinak, pošto je savladala Udineze na Frankiju sa 1:0. Zebrama je to bio 12. poraz zaredom u Firenci. A kako su gosti igrali, mogu da budu zadovoljni minimalnim porazom...

Mladi i talentovani tim Viole je od starta mleo protivnika iz Friulije. Benasi, Kjeza, Eserik, Žerson i kompanija su pretili iz svih oružja i pravo je čudo kako Kjeza ili Benasi u prvom poluvremeni nisu makar jednom zatresli mrežu. Ali su zato izigrali odbranu Udinezeu u 73. minutu.

Kjeza je sjajno povukao kontru, a onda majstorski digao za Benasija preko cele odbrane Udinezea. Novopečeni reprezentativac Italije je uhvatio volej i zakucao loptu pod prečku Skufetovog gola. Za zasluženo vođstvo!

Mogla je Viola do kraja i da poveća prednost, ređale su se šanse, Kjeza nije imao sreće da se upiše u strelce... Ali i jedan gol je bio vredan tri boda za sjajan start talentovane generacije iz Firence koja bi mogla da bude otkrovenje šampionata. Nikola Milenković je odigrao 90 minuta za pobednički tim. 

Debakl Napolija u Đenovi! Prvi neuspeh Karla Anćelotija u klubu sa juga Italije.

Zvezda ima čemu da se nada, Napoli rastavljen u Đenovi! Fudbaleri Sampdorije deklasirali su Napoli rezultatom 3:0 u utakmici trećeg kola italijanske Serije A. Sampdorijin putokaz Zvezdi! Treći meč zaredom u Seriji A Napoli je prvi primio gol, ali ovaj put nije uspio da se izvuče. Prvi neuspjeh Karla Ančelotija.

Napoli, koji je prošlu sezonu završio na drugoj poziciji iza šampiona Juventusa, odigrao je veoma loše na stadionu "Luiđi Ferari" i potpuno zasluženo pretrpeo ubedljiv poraz.

Gosti su propustili svoje prilike, Sampa ih je maksimalno kaznila i već posle pola sata je bilo 2:0 za domaćina.

Oba pogotka postigao je Gregoar Defrel (u 11. i 32. minutu), od kojih je posebno bio atraktivan prvi. 

Ako je on izveo majstoriju, šta reći za Fabija Kvaljarelu koji je u drugom poluvremenu nestvarno reagovao na centaršut sa desne strane i petom zapečatio sudbinu ekipe koju vodi Karlo Ančeloti. 

On je izveo kombinovani sastav i to mu se osvetilo, što je potvrda da Crvena zvezda u Ligi šampiona nije unapred otpisana. "Crveno-beli" će 18. septembra na premijeri u elitnom takmičenju dočekati Napolitance na stadionu "Rajko Mitić". 

Srpski internacionalac Nemanja Maksimović poraz svog tima gledao je sa klupe za rezervne igrače. 

Napoli je sada peti sa šest bodova iz tri meča, tri više od Sampdorije.

Lacio - Napoli, od 1:0 do 1:2.
Napoli - Milan, od 0:2 do 3:2.

Treći put, nije moglo.

SAMPDORIJA - NAPOLI 3:0 (2:0)

Tim Karla Ančelotija i u trećoj uzastopnoj utakmici ove sezone prvi je primio gol, ali večeras nije uspio da se vrati, pa je doživio prvi poraz.

I to ubjedljiv.

Punih osam godina, odnosno 14 uzastopnih utakmica, Sampdorija nije znala za slavlje protiv Napolija, ali večeras je na "Marasiju" sve nadoknadila i prekinula crni niz.

Ančeloti je pretprio prvi neuspjeh na klupi Napolitanaca, a junak susreta bio je dvostruki strijelac Gregoar Defrel, koji je uoči početka sezone posuđen od Rome, gdje je na 15 utakmica prošle sezone postigao samo jedan gol, a večeras za nešto više od 20 minuta čak dva!

Stečeno vođstvo srčani Đenovljani uspjeli su sačuvati u nastavku, postići još jedan sjajan gol petom preko Fabija Kvaljarele, koji iz poštovanja prema svom bivšem klubu nije želio da slavi, te tako zabilježiti prvi ovosezonski trijumf.

Reprezentativna pauza dobro će doći Napolitancima nakon večerašnjeg poraza, koji svakako može biti putokaz Crvenoj zvezdi kako treba igrati protiv ekipe sa "San Paola"...

Napoli je okrenuo Lacio u Rimu, izvukao se i kući posle 0:2 protiv Milana, ali večeras mu nije bilo spasa! Fantastična Sampdorija sjajnog trenera Marka Đampaola je na Marasiju nanela prvi poraz AnćelotijevomNapoliju, otkrila mu mane i nanela mu prve rane – 3:0.

Ume ta Đampaolova Sampdorija da nude nezgodna kao „kratko ćebe“ za favorite. Osetili su to svi veliki klubovi u Italiji prethodnih meseci, čak i Juventus, a večeras i Napoli koji je bio u seriji od 14 mečeva bez poraza protiv Dorije. Od čega su 11 bile pobede. I toj seriji je došao kraj...

Očigledno da Anćelotijev Napoli ima probleme sa ualskom u meč i treći put zaredom od početka sezone su krenuli iz minusa. Iako su preko Insinjea prvi zapretili, Napolitanci su morali ubrzo da vade loptu iz mreže. Rival Crvene zvezde u Ligi šampiona je načet u 11. minutu. Posle kornera za Napoli je svenula strašna kontra Sampa, Saponara je pronašao Defrela, a Romin promašaj iz prošle sezone zakucao projektil pod prečku Ospininog gola.

Krenuo je Napoli još ofanzivnije, ali je još jednom kažnjen. Ovoga puta je Kvaljarela majstorski ostavio Defrelu na peterac, a Francuz drugim golom najavio novi fudbalski život posle očajne sezone u Romi.

Napolitanci su u drugom poluvremenu krenuli na sve ili ništa. Domaći štoper Toneli koji je letos došao iz Napolija umalo da postigne autogol... Počelo je da ličini na duele protiv Lacija i Milana kada su Napolitanci minus pretvorili, a onda je sve magičnim potezom ršeio Napolitanac na pogrešnoj strani. Sinonim za evrogolove u Seriji A je postigao najlepši gol karijere! Svakakve majstorije je u karijeri izvodio Fabio Kvaljarela, dovoljno je pogledati njegove kompilacije na Youtube, ali ovo večeras je bila čista magija! Fantastičan škopion na centaršut Berežinskog je zakucao poslednji ekser u nade Anćelotijevogtima da se izvući i u Đenove. Bio mu je to 128. gol u Seriji A u karijeri. Najbolji je strelac od aktivnih fudbalera, a na večćnoj listi je prestigao Ševčenka i izjednačio se sa legendarnim Riverom.

Velika pobeda za Sampdoriju i najava da su Kvaljarela i Defrel tandem koji bi ove sezone mogao da pravi čuda po Seriji A. A za Napoli signal da će i ove sezone teško do Skudeta... I lep signal za Crvenu zvezdu pred otvarajući duel Lige šampiona sa Napolitancima na krcatoj Marakani.

Lacio je teškom mukom slavio protiv Frozinonea.

U uvodnim minutima stigao je do gola preko Sergeja Milinkovića-Savića, ali je poslije upotrebe VAR-a i pregledanog snimka srpskom reprezentativcu pogodak poništen zbog ofsajda.

Mučili su se "nebesko-plavi" sve do 49. minuta, kada su domaći konačno, nakon gola Luisa Alberta, mogli da odahnu.

Meč sa najviše pogodaka u ovom kolu odigrali su Sasuolo i Đenova. Domaćin je slavio 5:3, iako su gosti prvi stigli do gola.

Simpatična ekipa sa "Mapei" stadiona nakon nepotpuna tri kola najbliža je šampionu Juventusu.

Darko Lazović je u neverovatnom meču i porazu svoje Đenoe u Sasuolu sa čak 5:3 dobio priliku samo u prvom poluvremenu, za razliku od Ivana Lakićevića i Filipa Đuričića koji nisu ulazili u igru.

Sergej-Milinković Savić zamenjen je u 82. minutu trijumfa Lacija nad Frozinoneom (1:0), a strelac jedinog pogotka bio je Luis Alberto početkom drugog poluvremena. Dušan Basta je takođe presedeo na klupi.

Nikola Milenković držao je odbranu Fiorentine koja je isto ostvarila minimalan trijumf protiv Udinezea, zahvaljujući pogotku Benasija, dok Dušan Vlahović nije dobio šansu.

Ivan Radovanović je bio kapiten, Nenad Tomović uz desnu aut liniju, ali je njihov Kjevo samo remizirao bez golova sa Empolijem. Strahinja Tanasijević je ostao na klupi.

Konačno je proradio i Lacio. Nebeskoplavi su ostvarili prvu pobedu u sezoni pošto su na jedvite jade slomili otpor malog komšije Frozinonea - 1:0. Počelo je golom Milinković Savića koji je poništen posle intervencije VAR tehnologije i od tada su trajale porođajne muke Lacijala. Pretili su Sergej i Imobile u nekoliko navrata, ali se Frozinone sjajno branio i imao je sreće. I onda na početku drugog poluvremena, pravi karambol pred golom gostiju koji je rešio Luis Alberto neodbranjivim šutem za pobedu. Mogao je Lacio do kraja da postigne i još neki gol, ali su domaći fudbaleri bili vidno nervozni i dekoncentrisani zbog slabog starta sezone i najbitnije je da su konačno uzeli tri boda...  

Pravi rafal golova smo videli na Mapei stadionu gde je Sasuolo bacio petardu u gol Đenove - 5:3. Gosti su dobro počeli golom novajlije Pjateka koji mnogo obećava, ali je onda Kuma Babakar rasparčao odbranu Grifona za 12 minuta! Senegalac je prvo asistirao Kevinu Prinsu Boatengu, potom je Lirola posle njegove bombe i odbijene lopte golmana, pretvorio otpadak u 2:1. Babakar se zasluženo upisao u strelce  u 41. minutu, da bi Spolji posle njegovog udarca četiri minuta kasnije zatresao sopstevnu mrežu. U drugom poluvremenu su gosti samo ublažili poraz uz još jedan gol Pjateka na kojeg vredi obratiti pažnju ove sezone.

Golom Nikola Barele iz slobodnjaka "kroz uši" golmanu Beriši, Kaljari je ostvario iznenađujuću pobedu nad Atalantom u gostima, a maldi vezista je dodatno sebi podigao cenu kao jedan od najvećih talanata italijanskog fudbala. 

SERIJA A - 3. KOLO:

Fiorentina - Udineze 1:0 (0:0)
/Benasi 73/

Atalanta - Kaljari 0:1 (0:1)
/Barela 45/

Kjevo - Empoli 0:0

Lacio - Frozinone 1:0 (0:0)
/Luis Alberto 49/

Sampdorija - Napoli 3:0 (2:0)
/Defrel 11, 32, Kvaljarela 75/

Sasuolo - Đenova 5:3 (4:1)
/Boateng 34, Lirola 38, Babakar 41, Spolji 45+2 autogol, Ferari 62 - Pjatek 27, 83, Pandev 70/

Torino - SPAL 1:0 (0:0)
/Enkolu 52/

Odigrano u subotu:

Bolonja - Inter 0:3 (0:0)
/Naingolan 66, Kandreva 82, Perišić 85/

Parma - Juventus 1:2 (1:1)
/Žervinjo 33 - Mandžukić 2, Matuidi 58/

Odigrano u petak:

Milan - Roma 2:1 (1:0)
/Kesi 40, Kutrone 90+5 - Facio 59/

TABELA: Juventus 9, Sasuolo 7, Fiorentina (-1) 6, SPAL (-1) 6, Napoli 6, Atalanta 4, Inter 4, Empoli 4, Roma 4, Udineze 4, Torino 4, Kaljari 4, Sampdorija (-1) 3, Milan (-1) 3, Đenova (-1) 3, Lacio 3, Parma 1, Bolonja 1, Frozinone 1, Kjevo 1.

Izvor: B92/Mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar