УСО: Грузин мучио Надала, али...

Чешка тенисерка Каролина Плишкова прва је четвртфиналисткиња овогодишњег УС опена.  Канепи заустављена – Серена са Плишковом за полуфинале.  Америчка тенисерка Серена Вилијамс пласирала се у четвртфинале УС Опена победом над Естонком Кајом Канепи после три сета 6:0, 4:6, 6:3. Мучио је Басилашвили Надала, али ћемо гледати дерби са Тимом.  Рафаел Надал и Доминик Тим играће у четвртфиналу УС опена након победа у недељним мечевима у Њујорку.

Тенис 03.09.2018 | 00:17
УСО: Грузин мучио Надала, али...
Надал је други пут узастопно изгуби сет, али је успео да савлада Николоза Басилашвилија резултатом 6:3, 6:3, 6:7 (6:8), 6:4.

Дуел на стадиону "Артур Еш" трајао је скоро три и по сата, а Грузин је пружио сјајан отпор фаворизованом ривалу.

Чинило се да ће "Бик са Маљорке" рутински привести меч крају када је након нешто више од сат времена повео са 2-0 у сетовима. Међутим, Николоз је тада пустио руку и кренуо сјајно да погађа. 

Јесте испустио предност брејка, али је у тај брејку био концентрисанији и одвео меч у четврти сет. 

Рафа га је брејкнуо на почетку четвртог, он је успео да се врати, али је бранилац титуле ипак показао да је квалитетнији и успео да тријумфује. 

Он ће сада играти против Доминика Тима, деветог играча на АТП листи, који је добио Јужноафриканца Кевина Андерсона после три сета, 7:5, 6:2, 7:6 (7-2). 

Аустријанац је одиграо веома концентрисано против прошлогодишњег финалисте и завршио посао после два сата и 40 минута. 

Он је три пута одузео сервис Андерсону, који није успео да направи ниједан брејк. 

Прекосутра ћемо имати прилику да гледамо 11. међусобни дуел Шпанца и Аустријанца, а Надал води 7-3 у победама, укључујући и последњи меч из финала Ролан Гароса који је решио у своју корист са 6:4, 6:3, 6:2.

Изнеру судар "дивова", Раонић пао после пет сетова! Амерички тенисер Џон изнер пласирао се у четвртфинале УС Опена победом над Канађанином Милошем Раонићем 3-2, по сетовима 3:6, 6:3, 6:4, 3:6, 6:2.

Двојица тенисера су позната по јаким сервисима које је тешко одузети. Раонићу је то пошло за руком једном на 2:0 и то се касније испоставило довољним да Милош освоји први сет.

Изнер је на идентичан начин одговорио у наредном сету и после 2:0 на старту другог сета успео без много проблема да изједначи на 1-1.

У трећем је Џону био довољан један брејк (4:3), у четвртом Милошу (2:0), да би у петом сету Раонић почео да промашује или прави грешке у битним тренуцима. Једна двострука сервис грешка га је у петом сету практично коштала поклоњеног брејка, а две погођене мреже касније сета и меча. 

Изнер је с друге стране сувише лако долазио у прилике да одузме сервис Раонићу, од осам прилика у петом сету, искористио је две што је било више него довољно да после три сата и десет минута игре оде даље. 

Он се у четвртфинале УС Опена пласирао други пут од 2011. године, а противник ће му бити бољи из дуела Хуана Мартина Дел Потра и Борне Ћорића.

Плишкова прва четвртфиналисткиња УС опена. Плишкова, која је 2016. године играла финале у Њујорку, савладала је Ешли Барти из Аустралије резултатом 6:4, 6:4.

Чехиња је у оба сета правила по један брејк и то јој је било довољно да за сат и по заврши посао.

Канепи заустављена – Серена са Плишковом за полуфинале! Америчка тенисерка Серена Вилијамс пласирала се у четвртфинале УС Опена победом над Естонком Кајом Канепи после три сета 6:0, 4:6, 6:3.

Серена је у првом сету била потпуно надмоћна у односу на Канепи и са три брејка је без много изгубљених поена узела сет са нулом.

Међутим, Канепи се у другом враћа, почиње да удара много јаче лоптицу, Вилијамс на то није имала одговор и изгубила је свој сервис у првом и у седмом гему када је Естонка повела 5:2.

Серена је успела да врати један брејк, али је било касно за потпуни повратак у том делу игре. Американка је додуше у последњем гему испустила две брејк шансе, а Каја је искористила тек трећу сет лопту за 1-1. 

У трећем сету је Канепи припретила већ у првом гему, али када ту није добила прилику да одузме сервис противници, Серена је преломила већ у наредном гему, повела са 2:0 и то ће се до краја испоставити као довољно за победу. 

Вилијамсова ће у четвртфиналу играти против Каролине Плишкове која је била боља од Аустралијанке Ешли Барти са 6:4, 6:4. Да подсетимо, Каја Канепи је у првом колу избацила са турнира прву тенисерку на свету Симону Халеп 2-0, а и након тог меча против Тајхман и Петерсон није изгубила ниједан сет.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар