USO: Gruzin mučio Nadala, ali...

Češka teniserka Karolina Pliškova prva je četvrtfinalistkinja ovogodišnjeg US opena.  Kanepi zaustavljena – Serena sa Pliškovom za polufinale.  Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u četvrtfinale US Opena pobedom nad Estonkom Kajom Kanepi posle tri seta 6:0, 4:6, 6:3. Mučio je Basilašvili Nadala, ali ćemo gledati derbi sa Timom.  Rafael Nadal i Dominik Tim igraće u četvrtfinalu US opena nakon pobeda u nedeljnim mečevima u Njujorku.

Tenis 03.09.2018 | 00:17
USO: Gruzin mučio Nadala, ali...
Nadal je drugi put uzastopno izgubi set, ali je uspeo da savlada Nikoloza Basilašvilija rezultatom 6:3, 6:3, 6:7 (6:8), 6:4.

Duel na stadionu "Artur Eš" trajao je skoro tri i po sata, a Gruzin je pružio sjajan otpor favorizovanom rivalu.

Činilo se da će "Bik sa Maljorke" rutinski privesti meč kraju kada je nakon nešto više od sat vremena poveo sa 2-0 u setovima. Međutim, Nikoloz je tada pustio ruku i krenuo sjajno da pogađa. 

Jeste ispustio prednost brejka, ali je u taj brejku bio koncentrisaniji i odveo meč u četvrti set. 

Rafa ga je brejknuo na početku četvrtog, on je uspeo da se vrati, ali je branilac titule ipak pokazao da je kvalitetniji i uspeo da trijumfuje. 

On će sada igrati protiv Dominika Tima, devetog igrača na ATP listi, koji je dobio Južnoafrikanca Kevina Andersona posle tri seta, 7:5, 6:2, 7:6 (7-2). 

Austrijanac je odigrao veoma koncentrisano protiv prošlogodišnjeg finaliste i završio posao posle dva sata i 40 minuta. 

On je tri puta oduzeo servis Andersonu, koji nije uspeo da napravi nijedan brejk. 

Prekosutra ćemo imati priliku da gledamo 11. međusobni duel Španca i Austrijanca, a Nadal vodi 7-3 u pobedama, uključujući i poslednji meč iz finala Rolan Garosa koji je rešio u svoju korist sa 6:4, 6:3, 6:2.

Izneru sudar "divova", Raonić pao posle pet setova! Američki teniser Džon izner plasirao se u četvrtfinale US Opena pobedom nad Kanađaninom Milošem Raonićem 3-2, po setovima 3:6, 6:3, 6:4, 3:6, 6:2.

Dvojica tenisera su poznata po jakim servisima koje je teško oduzeti. Raoniću je to pošlo za rukom jednom na 2:0 i to se kasnije ispostavilo dovoljnim da Miloš osvoji prvi set.

Izner je na identičan način odgovorio u narednom setu i posle 2:0 na startu drugog seta uspeo bez mnogo problema da izjednači na 1-1.

U trećem je Džonu bio dovoljan jedan brejk (4:3), u četvrtom Milošu (2:0), da bi u petom setu Raonić počeo da promašuje ili pravi greške u bitnim trenucima. Jedna dvostruka servis greška ga je u petom setu praktično koštala poklonjenog brejka, a dve pogođene mreže kasnije seta i meča. 

Izner je s druge strane suviše lako dolazio u prilike da oduzme servis Raoniću, od osam prilika u petom setu, iskoristio je dve što je bilo više nego dovoljno da posle tri sata i deset minuta igre ode dalje. 

On se u četvrtfinale US Opena plasirao drugi put od 2011. godine, a protivnik će mu biti bolji iz duela Huana Martina Del Potra i Borne Ćorića.

Pliškova prva četvrtfinalistkinja US opena. Pliškova, koja je 2016. godine igrala finale u Njujorku, savladala je Ešli Barti iz Australije rezultatom 6:4, 6:4.

Čehinja je u oba seta pravila po jedan brejk i to joj je bilo dovoljno da za sat i po završi posao.

Kanepi zaustavljena – Serena sa Pliškovom za polufinale! Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u četvrtfinale US Opena pobedom nad Estonkom Kajom Kanepi posle tri seta 6:0, 4:6, 6:3.

Serena je u prvom setu bila potpuno nadmoćna u odnosu na Kanepi i sa tri brejka je bez mnogo izgubljenih poena uzela set sa nulom.

Međutim, Kanepi se u drugom vraća, počinje da udara mnogo jače lopticu, Vilijams na to nije imala odgovor i izgubila je svoj servis u prvom i u sedmom gemu kada je Estonka povela 5:2.

Serena je uspela da vrati jedan brejk, ali je bilo kasno za potpuni povratak u tom delu igre. Amerikanka je doduše u poslednjem gemu ispustila dve brejk šanse, a Kaja je iskoristila tek treću set loptu za 1-1. 

U trećem setu je Kanepi pripretila već u prvom gemu, ali kada tu nije dobila priliku da oduzme servis protivnici, Serena je prelomila već u narednom gemu, povela sa 2:0 i to će se do kraja ispostaviti kao dovoljno za pobedu. 

Vilijamsova će u četvrtfinalu igrati protiv Karoline Pliškove koja je bila bolja od Australijanke Ešli Barti sa 6:4, 6:4. Da podsetimo, Kaja Kanepi je u prvom kolu izbacila sa turnira prvu teniserku na svetu Simonu Halep 2-0, a i nakon tog meča protiv Tajhman i Peterson nije izgubila nijedan set.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar