Одржан ''Гастро фест'' на Бардачи

Данас је на Бардачи код Српца одржана традиционална привредно-туристичка манифестација „Гастро фест“ која је и поред лоших временских прилика окупила око двије хиљаде посјетилаца из србачке и сусједних општина. Био је то истински празник гурмана, јер се чак 79 екипа такмичило у припремању рибљег паприкаша и јела од пилетине. Посјетиоци су такође имали прилику да дегустиирају јела домаће кухиње чију презентацију су приредиле жене из више србачких села.

Република Српска 02.09.2018 | 21:46
Одржан ''Гастро фест'' на Бардачи
Најбољи рибљи паприкаш направила је екипа Комуналног предузећа „Водовод“ из Српца, друго мјесто припало је екипи „Дијана текстил“, а треће Кафе бару „Лукас“, такође из Српца. У конкуренцији екипа у припремању специјалитета од пилетине, прво мјесто освојила је екипа фирме „Тандем ГД“ из Српца.



Најбољим екипама пригодне награде и дипломе уручио је начелник општине Србац Младјан Драгосављевић.

Поред осталих забавних спортских дисциплина, одржано је надметање у навлачењу конопца и брзом испијању пива. Титулу најсначнијих од вишегодишњег побједника „Шунске управе“ на опште изненађење бројних гледалаца, преузела је екипа Шатори „Јефтић“ из Пријебљега. Треће мјесто припало је „електричарима“.



У испијању пива у веома јакој конкуренцији најбржи је био Славиша Марковић из екипе „Дрвопродекс“.

Приређен је и мини сајам домаћих рукотворина и произвиода од воћа и меда. У забавном дијелу манифестације , народним играма и пјесмама, представили су се Удружење градјана „Мотајички вук“ из Ситнеша, фолклорни ансамбл из Ћукала, Ансамбл народних игара „Лијевче“ и КУД „Младост“ из Разбоја.



„Морам изразити задовољство што је и овај 14. по реду Гастро фест успио, јер је био садржајан и веома посјећен. Одзив такмичареа у припремању рибљег паприкаша и јела од пилетине надмашио је све досадашње, што нас радује и наговјештава да ће свака наредна манифестација бити све популарнија“, каже директорка Туристичке оргфанизације Србац Радисава Шушчевић.

На Гастро фест су организовано изашле и бројне јавне фирме и предузећа, али и неке политичке странке, па су се могли видјети и неки високи страначки и државни функционери, међу којима су били и министри Дане Малешевић и Миленко Савановић.



„Лијепо је видјети да се дружи народ и медјусобно поштује, што нам је у овом тренутку веома потребно. И зато овакве манифестације треба његовати и подржавати , јер доприносе враћању истинским људским вриједностима. Истовремено афирмишемо и наше привредне и културне ресурсе“, нагласио је министар Савановић.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

римљанин

02.09.2018 19:52

Леба и игара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

03.09.2018 06:17

А за снсд- овце гдје вам је риба у Бардаци?

Name

Миленко

02.09.2018 22:27

Бардацу су унистили СНСДовци, а данас се по њој поносно сетају. Успјесно је избрисана са туристицке мапе РС и то је срамота.

ОДГОВОРИТЕ