Održan ''Gastro fest'' na Bardači

Danas je na Bardači kod Srpca održana tradicionalna privredno-turistička manifestacija „Gastro fest“ koja je i pored loših vremenskih prilika okupila oko dvije hiljade posjetilaca iz srbačke i susjednih opština. Bio je to istinski praznik gurmana, jer se čak 79 ekipa takmičilo u pripremanju ribljeg paprikaša i jela od piletine. Posjetioci su takođe imali priliku da degustiiraju jela domaće kuhinje čiju prezentaciju su priredile žene iz više srbačkih sela.

Republika Srpska 02.09.2018 | 21:46
Održan ''Gastro fest'' na Bardači
Najbolji riblji paprikaš napravila je ekipa Komunalnog preduzeća „Vodovod“ iz Srpca, drugo mjesto pripalo je ekipi „Dijana tekstil“, a treće Kafe baru „Lukas“, takođe iz Srpca. U konkurenciji ekipa u pripremanju specijaliteta od piletine, prvo mjesto osvojila je ekipa firme „Tandem GD“ iz Srpca.



Najboljim ekipama prigodne nagrade i diplome uručio je načelnik opštine Srbac Mladjan Dragosavljević.

Pored ostalih zabavnih sportskih disciplina, održano je nadmetanje u navlačenju konopca i brzom ispijanju piva. Titulu najsnačnijih od višegodišnjeg pobjednika „Šunske uprave“ na opšte iznenađenje brojnih gledalaca, preuzela je ekipa Šatori „Jeftić“ iz Prijebljega. Treće mjesto pripalo je „električarima“.



U ispijanju piva u veoma jakoj konkurenciji najbrži je bio Slaviša Marković iz ekipe „Drvoprodeks“.

Priređen je i mini sajam domaćih rukotvorina i proizvioda od voća i meda. U zabavnom dijelu manifestacije , narodnim igrama i pjesmama, predstavili su se Udruženje gradjana „Motajički vuk“ iz Sitneša, folklorni ansambl iz Ćukala, Ansambl narodnih igara „Lijevče“ i KUD „Mladost“ iz Razboja.



„Moram izraziti zadovoljstvo što je i ovaj 14. po redu Gastro fest uspio, jer je bio sadržajan i veoma posjećen. Odziv takmičarea u pripremanju ribljeg paprikaša i jela od piletine nadmašio je sve dosadašnje, što nas raduje i nagovještava da će svaka naredna manifestacija biti sve popularnija“, kaže direktorka Turističke orgfanizacije Srbac Radisava Šuščević.

Na Gastro fest su organizovano izašle i brojne javne firme i preduzeća, ali i neke političke stranke, pa su se mogli vidjeti i neki visoki stranački i državni funkcioneri, među kojima su bili i ministri Dane Malešević i Milenko Savanović.



„Lijepo je vidjeti da se druži narod i medjusobno poštuje, što nam je u ovom trenutku veoma potrebno. I zato ovakve manifestacije treba njegovati i podržavati , jer doprinose vraćanju istinskim ljudskim vrijednostima. Istovremeno afirmišemo i naše privredne i kulturne resurse“, naglasio je ministar Savanović.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

rimljanin

02.09.2018 19:52

Leba i igara

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

03.09.2018 06:17

A za snsd- ovce gdje vam je riba u Bardaci?

Name

Milenko

02.09.2018 22:27

Bardacu su unistili SNSDovci, a danas se po njoj ponosno setaju. Uspjesno je izbrisana sa turisticke mape RS i to je sramota.

ODGOVORITE