БЛ: Лајпциг опет подбацио!

То није пут за Лигу шампиона! Фортуна однела бод у Дизелдорф. . .

Фудбал 02.09.2018 | 17:40
БЛ: Лајпциг опет подбацио!
Тежак пораз у Дортмунду, па скромних, боље рећи више него скромних 1:1 код куће - РБ Лајпциг је лоше ушао у сезону у којој му је приоритетни задатак да се дочепа места у врху табеле и Лиге шампиона. Бикови су били далеко испод очекиваног нивоа, чак су губили и били на ивици амбиса, а у финишу њихови напори нису уродили плодом да у потпуности преокрену резултат у своју корист. 

Искусни Фридхелм Функел "забарикадирао" се са свих страна. Знајући за велики нападачки потенцијал Бикова почео је са чак три класична централна дефанзивца, плус још два бека. Нешто што се у Немачкој не виђа тако често, али далеко од тога се Фортуна искључиво бранила. Дукш је опасно претио у првих пола сата. Једном му је шансу скинуо одлични Гулачи, други пут је промашио. Умели су и бекови Јан Зимер и Нико Гиселман и те како да се убаце из другог плана. Уосталом, управо је Гиселман асистирао код водећег гола гостију почетком другог полуремена. Лопта је дошла до Матијаса Цимермана, овај није много оклевао у позицији за шут и са око 17 метара погодио је мрежу Лајпцига. 

Чак ни тај примљени гол није пробудио домаће. Требало још добрих десетак минута да се ученици Ралфа Рангника тргну. Можда је томе допринела и једна измена. Неприметни Брума изашао је у 54. минуту, а шансу је добио Марсел Забицер. Активирао се коначно и Тимо Вернер, Швеђанин Форсберг почео је брже да се ослобађа лопте и Лајпциг је коначно за личио на онај тим из прошле и пре свега претпрошле сезоне. 

Производ много брже и директније игре било је изједначење у 68. минуту. Мрежу Фортуне погодио је Жан Кевин Огустан, пошто се одлично снашао пред голом Михаела Ренсинга. Управо је поменути Забицер имао последњи контакт с лоптом пре него је она стигла до младог француског нападача.

Од тог момента на терену је постојао само један тим - РБ Лајпциг. Али очито да Рангник мора још много да ради како би овај тим исказао свој пуни потенцијал. Шанси је било, опасних напада такође, међутим мучили су Бикови у последњој трећини терена где су требали да буду најкреативији. Бод је тако заслужено отишао у Дизелдорф, први од повратка Фортуне у Бундеслигу...  

БУНДЕСЛИГА - 2. КОЛО

Петак
Хановер - Дортмунд 0:0

Субота
Хофенхајм - Фрајбург 3:1 (0:1)
/Салај 50, 63. Крамарић 90+5 - Хајнц 36/

Ајнтрахт - Вердер 1:2 (0:1)
/Але 49. пенал - Осако 21, Рашица 90+6/

Аугзбург - Менхенгладбах 1:1 (1:0)
/Грегорич 12 - Плеа 68/

Леверкузен - Волфзбург 1:3 (1:1)
/Бејли 24 - Озчан 36. аутогол, Вегхорст 55, Стефен 60/

Нирнберг - Мајнц 1:1 (0:1)
/Ишак 48 - Матета 25/

Штутгарт - Бајерн 0:3 (0:1)
/Горецка 37, Левандовски 62, Милер 76/

Недеља
РБ Лајпциг - Дизелдорф 1:1 (0:0)
/Огустан 68 - Цимерман 47/

18.00: Шалке - Херта

Коментари / 0

Оставите коментар