BL: Lajpcig opet podbacio!

To nije put za Ligu šampiona! Fortuna odnela bod u Dizeldorf. . .

Fudbal 02.09.2018 | 17:40
BL: Lajpcig opet podbacio!
Težak poraz u Dortmundu, pa skromnih, bolje reći više nego skromnih 1:1 kod kuće - RB Lajpcig je loše ušao u sezonu u kojoj mu je prioritetni zadatak da se dočepa mesta u vrhu tabele i Lige šampiona. Bikovi su bili daleko ispod očekivanog nivoa, čak su gubili i bili na ivici ambisa, a u finišu njihovi napori nisu urodili plodom da u potpunosti preokrenu rezultat u svoju korist. 

Iskusni Fridhelm Funkel "zabarikadirao" se sa svih strana. Znajući za veliki napadački potencijal Bikova počeo je sa čak tri klasična centralna defanzivca, plus još dva beka. Nešto što se u Nemačkoj ne viđa tako često, ali daleko od toga se Fortuna isključivo branila. Dukš je opasno pretio u prvih pola sata. Jednom mu je šansu skinuo odlični Gulači, drugi put je promašio. Umeli su i bekovi Jan Zimer i Niko Giselman i te kako da se ubace iz drugog plana. Uostalom, upravo je Giselman asistirao kod vodećeg gola gostiju početkom drugog poluremena. Lopta je došla do Matijasa Cimermana, ovaj nije mnogo oklevao u poziciji za šut i sa oko 17 metara pogodio je mrežu Lajpciga. 

Čak ni taj primljeni gol nije probudio domaće. Trebalo još dobrih desetak minuta da se učenici Ralfa Rangnika trgnu. Možda je tome doprinela i jedna izmena. Neprimetni Bruma izašao je u 54. minutu, a šansu je dobio Marsel Zabicer. Aktivirao se konačno i Timo Verner, Šveđanin Forsberg počeo je brže da se oslobađa lopte i Lajpcig je konačno za ličio na onaj tim iz prošle i pre svega pretprošle sezone. 

Proizvod mnogo brže i direktnije igre bilo je izjednačenje u 68. minutu. Mrežu Fortune pogodio je Žan Kevin Ogustan, pošto se odlično snašao pred golom Mihaela Rensinga. Upravo je pomenuti Zabicer imao poslednji kontakt s loptom pre nego je ona stigla do mladog francuskog napadača.

Od tog momenta na terenu je postojao samo jedan tim - RB Lajpcig. Ali očito da Rangnik mora još mnogo da radi kako bi ovaj tim iskazao svoj puni potencijal. Šansi je bilo, opasnih napada takođe, međutim mučili su Bikovi u poslednjoj trećini terena gde su trebali da budu najkreativiji. Bod je tako zasluženo otišao u Dizeldorf, prvi od povratka Fortune u Bundesligu...  

BUNDESLIGA - 2. KOLO

Petak
Hanover - Dortmund 0:0

Subota
Hofenhajm - Frajburg 3:1 (0:1)
/Salaj 50, 63. Kramarić 90+5 - Hajnc 36/

Ajntraht - Verder 1:2 (0:1)
/Ale 49. penal - Osako 21, Rašica 90+6/

Augzburg - Menhengladbah 1:1 (1:0)
/Gregorič 12 - Plea 68/

Leverkuzen - Volfzburg 1:3 (1:1)
/Bejli 24 - Ozčan 36. autogol, Veghorst 55, Stefen 60/

Nirnberg - Majnc 1:1 (0:1)
/Išak 48 - Mateta 25/

Štutgart - Bajern 0:3 (0:1)
/Gorecka 37, Levandovski 62, Miler 76/

Nedelja
RB Lajpcig - Dizeldorf 1:1 (0:0)
/Ogustan 68 - Cimerman 47/

18.00: Šalke - Herta

Komentari / 0

Ostavite komentar