ПЛ: Лаказет "закуцао" Кардиф, да ли и мјесто у 11?!

Напад Арсенала игра све боље, али одбрана није направила ни милиметар напретка. . . .  Лаказет прогурао Топ кроз Кардиф! Арсенал једва славио као гост, Емери нема чему да се радује - 2:3 (1:1).

Фудбал 02.09.2018 | 16:40
ПЛ: Лаказет "закуцао" Кардиф, да ли и мјесто у 11?!
Александер Лаказет први пут ове сезоне почео је меч за Арсенал и био кључни човек у тријумфу над Кардифом, тек другим за "тобџије" ове сезоне из четири кола.

Лаказет, кога је Арсенал прошлог лета платио око 50 милиона фунти Лиону, био је константна претња одбрани Велшана, када је прво у 62. минуту лепо асистирао за Обамејанга, да би у 81. постигао и победоносни гол из тешке позиције.

Лукас Тореира је чекао Француза да се идеално позиционира поред Бамбе, а после пријема је лопту "закуцао" изнад руку одличног филипинског голмана Етериџа.

КАРДИФ - АРСЕНАЛ 2:3 (1:1)

Меч је обележила и контроверзна прослава првог поготка на мечу који је постигао Шкодран Мустафи на асистенцију Гранита Џаке, а потом му отишао у сусрет, како би заједно прославили, показујући рукама "албанског орла", због чега га можда чека и казна.

Арсенал је опет био несигуран у одбрани, Петр Чех је поклањао лопте и имао среће да га не казне, док је гол Камарасе у надокнади првог полувремена био неизбежан после грешке Џаке.

Арсенал је напао свим силама и коначно дочекао први погодак Пјера Емерика-Обамејанга, који је дивно гађао даљи угао након што му је Лаказет оставио лопту, док је Ворд забринуо гостујуће навијаче када је после прекида сјајно захватио лопту главом.

Ипак, Лаказет је решио овај меч и донео Арсеналу шести бод пред паузу, а биће изненађење уколико француски нападач не буде стартер и на следећим утакмицама.

Једно су искрене жеље навијача Арсенала, а друго реалност на терену.

Екипа Унаја Емерија на прву репрезентативну паузу одлази с победом, али и недостацима које ће под хитно морати да отклони уколико жели да буде конкурентна најбољима у Премијер лиги. За шампионску титулу делује да још не постоји изразити квалитет у редовима лондонског клуба, а како играју на почетку сезоне питање је и да ли ће успети да се умешају и у борбу за топ 4 и Лигу шампиона.

Најскромнији премијерлигашки тим Кардиф је данас успео да постигне прве голове у сезони, али не и да направи изненађење. Два пута је Арсенал стицао предност преко Мустафија (11') и Обамејана(62') и оба пута је тим Нила Ворнока успевао да се врати у живот прво преко Камарасе у 45, затим и преко Денија Ворда у 70. 

Ипак, ништа домаћи нису могли после трећег гола и лепог шута Александреа Лаказета у 81. минуту када је Француз успео да умакне одбрани домаћина, распали десницом у свом стилу и донесе три важна бода Тобџијама.

Кардиф не игра лепо, не игра атрактивно, има лимитиран тим и бори се срцем онако како су острвски клубови играли током 80-их и 90-их. Има некад и доста среће која прати храбре, а голман Етериџ је у неколико наврата сјајним интевенцијама сачувао данас свој тим. Иако слабији, могли су домаћини и до трећег гола у самој завршници, али је после несигурне рекације одбране Тобџија Шон Морисон главом пребацио гол.

Меч је обележио и Шкодран Мустафи који је водећи гол прославио склопивши шаке и формирајући чувеног албанског орла. Зашто, за сада је непознато, можда се тиме "захвалио" Граниту Џаки за асистенцију код првог гола. 

ЕНГЛЕСКА 1 - 4. коло

Субота
Лестер - Ливерпул 1:2 (0:2)
/Гезал 63 - Мане 10, Фирмино 45/

Брајтон - Фулам 2:2 (0:1)
/Мари 67, 84пен - Ширле 43, Митровић 62/

Челси - Борнмут 2:0 (0:0)
/Педро 72, Азар 85/

Евертон - Хадерсфилд 1:1 (1:1)
/Калверт  Левин 37 - Билинг 34/

Кристал Палас - Саутемптон 0:2 (0:0)
/Ингс 47, Хојбјерг 90+2/

Вест Хем - Вулверхемптон 0:1 (0:0)
/Траоре 90+3/

Манчестер Сити - Њукасл 2:1 (1:1)
/Стерлинг 8, Вокер 52 - Једлин 30/

Недеља
Кардиф - Арсенал 2:3 (1:1)
/Камараса 45+2, Ворд 70 - Мустафи 11, Обамејан 62, Лаказет 81/

Барнли – Манчестер јунајтед (17.00)
Вотфорд – Тотенхем (17.00)

Табела: Ливерпул 12, Челси 12, Сити 10, Тотенхем (-1) 9, Вотфорд (-1) 9, Борнмут 7, Евертон 6, Арсенал 6, Лестер 6, Вулверхемптон 5, Саутемптон 4, Фулам 4, Брајтон 4, Манчестер јунајтед (-1) 3, Кристал Палас 3, Кардиф 2, Хадерсфилд 2, Њукасл 1, Барнли (-1) 1, Вест Хем 0.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар