PL: Lakazet "zakucao" Kardif, da li i mjesto u 11?!

Napad Arsenala igra sve bolje, ali odbrana nije napravila ni milimetar napretka. . . .  Lakazet progurao Top kroz Kardif! Arsenal jedva slavio kao gost, Emeri nema čemu da se raduje - 2:3 (1:1).

Fudbal 02.09.2018 | 16:40
PL: Lakazet "zakucao" Kardif, da li i mjesto u 11?!
Aleksander Lakazet prvi put ove sezone počeo je meč za Arsenal i bio ključni čovek u trijumfu nad Kardifom, tek drugim za "tobdžije" ove sezone iz četiri kola.

Lakazet, koga je Arsenal prošlog leta platio oko 50 miliona funti Lionu, bio je konstantna pretnja odbrani Velšana, kada je prvo u 62. minutu lepo asistirao za Obamejanga, da bi u 81. postigao i pobedonosni gol iz teške pozicije.

Lukas Toreira je čekao Francuza da se idealno pozicionira pored Bambe, a posle prijema je loptu "zakucao" iznad ruku odličnog filipinskog golmana Eteridža.

KARDIF - ARSENAL 2:3 (1:1)

Meč je obeležila i kontroverzna proslava prvog pogotka na meču koji je postigao Škodran Mustafi na asistenciju Granita Džake, a potom mu otišao u susret, kako bi zajedno proslavili, pokazujući rukama "albanskog orla", zbog čega ga možda čeka i kazna.

Arsenal je opet bio nesiguran u odbrani, Petr Čeh je poklanjao lopte i imao sreće da ga ne kazne, dok je gol Kamarase u nadoknadi prvog poluvremena bio neizbežan posle greške Džake.

Arsenal je napao svim silama i konačno dočekao prvi pogodak Pjera Emerika-Obamejanga, koji je divno gađao dalji ugao nakon što mu je Lakazet ostavio loptu, dok je Vord zabrinuo gostujuće navijače kada je posle prekida sjajno zahvatio loptu glavom.

Ipak, Lakazet je rešio ovaj meč i doneo Arsenalu šesti bod pred pauzu, a biće iznenađenje ukoliko francuski napadač ne bude starter i na sledećim utakmicama.

Jedno su iskrene želje navijača Arsenala, a drugo realnost na terenu.

Ekipa Unaja Emerija na prvu reprezentativnu pauzu odlazi s pobedom, ali i nedostacima koje će pod hitno morati da otkloni ukoliko želi da bude konkurentna najboljima u Premijer ligi. Za šampionsku titulu deluje da još ne postoji izraziti kvalitet u redovima londonskog kluba, a kako igraju na početku sezone pitanje je i da li će uspeti da se umešaju i u borbu za top 4 i Ligu šampiona.

Najskromniji premijerligaški tim Kardif je danas uspeo da postigne prve golove u sezoni, ali ne i da napravi iznenađenje. Dva puta je Arsenal sticao prednost preko Mustafija (11') i Obamejana(62') i oba puta je tim Nila Vornoka uspevao da se vrati u život prvo preko Kamarase u 45, zatim i preko Denija Vorda u 70. 

Ipak, ništa domaći nisu mogli posle trećeg gola i lepog šuta Aleksandrea Lakazeta u 81. minutu kada je Francuz uspeo da umakne odbrani domaćina, raspali desnicom u svom stilu i donese tri važna boda Tobdžijama.

Kardif ne igra lepo, ne igra atraktivno, ima limitiran tim i bori se srcem onako kako su ostrvski klubovi igrali tokom 80-ih i 90-ih. Ima nekad i dosta sreće koja prati hrabre, a golman Eteridž je u nekoliko navrata sjajnim intevencijama sačuvao danas svoj tim. Iako slabiji, mogli su domaćini i do trećeg gola u samoj završnici, ali je posle nesigurne rekacije odbrane Tobdžija Šon Morison glavom prebacio gol.

Meč je obeležio i Škodran Mustafi koji je vodeći gol proslavio sklopivši šake i formirajući čuvenog albanskog orla. Zašto, za sada je nepoznato, možda se time "zahvalio" Granitu Džaki za asistenciju kod prvog gola. 

ENGLESKA 1 - 4. kolo

Subota
Lester - Liverpul 1:2 (0:2)
/Gezal 63 - Mane 10, Firmino 45/

Brajton - Fulam 2:2 (0:1)
/Mari 67, 84pen - Širle 43, Mitrović 62/

Čelsi - Bornmut 2:0 (0:0)
/Pedro 72, Azar 85/

Everton - Hadersfild 1:1 (1:1)
/Kalvert  Levin 37 - Biling 34/

Kristal Palas - Sautempton 0:2 (0:0)
/Ings 47, Hojbjerg 90+2/

Vest Hem - Vulverhempton 0:1 (0:0)
/Traore 90+3/

Mančester Siti - Njukasl 2:1 (1:1)
/Sterling 8, Voker 52 - Jedlin 30/

Nedelja
Kardif - Arsenal 2:3 (1:1)
/Kamarasa 45+2, Vord 70 - Mustafi 11, Obamejan 62, Lakazet 81/

Barnli – Mančester junajted (17.00)
Votford – Totenhem (17.00)

Tabela: Liverpul 12, Čelsi 12, Siti 10, Totenhem (-1) 9, Votford (-1) 9, Bornmut 7, Everton 6, Arsenal 6, Lester 6, Vulverhempton 5, Sautempton 4, Fulam 4, Brajton 4, Mančester junajted (-1) 3, Kristal Palas 3, Kardif 2, Hadersfild 2, Njukasl 1, Barnli (-1) 1, Vest Hem 0.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar