Пенава кренуо стопама Мирзе Телетовића!

Млади бх. кошаркаш је постао члан Басконије, клуба у којем је Мирза Телетовић оставио дубок траг.  Ајдин Пенава (21, 206) је нови играч Басконије.

Кошарка 03.09.2018 | 17:30
Пенава кренуо стопама Мирзе Телетовића!
Након што није одабран на НБА драфту у јуну Пенава је одлучио да каријеру настави у Европи довођен је у везу са београдским Партизаном који му је новодно нудио трогодишњи уговор.

Ипак, Пенава је на крају одлучио да крене стопама Мирзе Телетовића и прихвати понуду Басконије, па ће наредне сезоне наступати у шпанској АЦБ лиги и Евролиги.

Подсјећамо да је Телетовић оставио дубок траг у шпанском и европском великану прије него се отиснуо у НБА лигу.

Након што сутра обави љекарски, Пенава ће потписати четверогодишњи уговор и по свему судећи пропустити окупљање бх. репрезентације пред квалификацијске мечеве, али би у наредним данима требао бити на располагању новом селектору Јасмину Репеши.

Крилни центар је каријеру почео у сарајевским Спарсима, а након што је са јуниорском репрезентацијом БиХ на Еуробаскету 2015. године освојио четврто мјесто каријеру је наставио на универезитету Маршал гдје провео три сезоне, а најбоља је била последња, у којој је у просјеку биљежио 15,6 поена, 8,5 скокова, 1,9 асистенција и одличних 3,9 блокада по мечу што је било довољно за признање најбољег блокера у НЦАА у сезони иза нас.

Након драфта је одиграо НБА Љетњу лигу у дресу Вашингтон Визардса.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар