Penava krenuo stopama Mirze Teletovića!

Mladi bh. košarkaš je postao član Baskonije, kluba u kojem je Mirza Teletović ostavio dubok trag.  Ajdin Penava (21, 206) je novi igrač Baskonije.

Košarka 03.09.2018 | 17:30
Penava krenuo stopama Mirze Teletovića!
Nakon što nije odabran na NBA draftu u junu Penava je odlučio da karijeru nastavi u Evropi dovođen je u vezu sa beogradskim Partizanom koji mu je novodno nudio trogodišnji ugovor.

Ipak, Penava je na kraju odlučio da krene stopama Mirze Teletovića i prihvati ponudu Baskonije, pa će naredne sezone nastupati u španskoj ACB ligi i Evroligi.

Podsjećamo da je Teletović ostavio dubok trag u španskom i evropskom velikanu prije nego se otisnuo u NBA ligu.

Nakon što sutra obavi ljekarski, Penava će potpisati četverogodišnji ugovor i po svemu sudeći propustiti okupljanje bh. reprezentacije pred kvalifikacijske mečeve, ali bi u narednim danima trebao biti na raspolaganju novom selektoru Jasminu Repeši.

Krilni centar je karijeru počeo u sarajevskim Sparsima, a nakon što je sa juniorskom reprezentacijom BiH na Eurobasketu 2015. godine osvojio četvrto mjesto karijeru je nastavio na univerezitetu Maršal gdje proveo tri sezone, a najbolja je bila poslednja, u kojoj je u prosjeku bilježio 15,6 poena, 8,5 skokova, 1,9 asistencija i odličnih 3,9 blokada po meču što je bilo dovoljno za priznanje najboljeg blokera u NCAA u sezoni iza nas.

Nakon drafta je odigrao NBA Ljetnju ligu u dresu Vašington Vizardsa.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar