Родић: Тркаћу се са Мбапеом!

Леви бек Црвене звезде верује да ће најнеугоднијег директног ривала у мечевима Лиге шампиона имати у Мохамеду Салаху.

Фудбал 03.09.2018 | 14:00
Родић: Тркаћу се са Мбапеом!
Милан Родић могао би да се у мечевима групне фазе Лиге шампиона суочи са неким од највећих звезда европског и светског фудбала.

Српски репрезентативац "пројектован" је да води дуеле са Белгијанцем из Наполија Дрисом Мертенсом, са вихорним нападачем Пари сен Жермена Килијаном Мбапеом и коначно са најбољим играчем Премијер лиге за претходну сезону, Мохамедом Салахом из Ливерпула!

Мбапе је на Мундијалу показао да је неухватљив за већину чувара и да ће пре или касније направити штету противничком тиму, али Родић у разговору за "Вечерње новости" каже да се, од поменуте тројице, најмање прибојава управо 19-годишњег Француза.

"Биће свакако лакше са Мбапеом него са Салахом и Мертенсом. Он јесте један од најбољих и најбржих играча данашњице, али је виши и физички јачи од ове двојице и са њим ћу покушати да се тркам. Такви играчи ми више одговарају", навео је Родић.

Када је у питању Египћанин, било би добро по Звезду да 24. октобра на "Енфилду" и 6. новембра на стадиону "Рајко Митић" буде мање расположен за игру, као што је био случај у суботу против Лестера, када га је Јирген Клоп заменио средином другог полувремена.

У супротном, биће много тешко зауставити га.

"Салах је незгоднији, са њим не могу на снагу. Чекаћу га на благој дистанци, па ћемо видети какав му је дан. Мертенс такође има ниско тежиште и у сваком случају је неугодан играч. Сва тројица су за мене највећи изазов у каријери, али нису машине. Спремићу се на најбољи начин и нећу их преценити", нагласио је леви бек Звезде.

Иако многи сматрају да првак Србије нема шанси да оствари значајнији бодовни учинак у групи Ц, Родић обећава да никоме од фаворита неће бити лако, посебно у Београду.

"Ако гледамо буџете, индивидуални квалитет и све остало, јесмо у групи аутсајдера. Али, фудбал је чудна игра. Видели сте како смо избацили Салцбург. Довољан је минут, уз мало среће и много жеље. Сигурно нећемо бити 'топовска храна'".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар