Rodić: Trkaću se sa Mbapeom!

Levi bek Crvene zvezde veruje da će najneugodnijeg direktnog rivala u mečevima Lige šampiona imati u Mohamedu Salahu.

Fudbal 03.09.2018 | 14:00
Rodić: Trkaću se sa Mbapeom!
Milan Rodić mogao bi da se u mečevima grupne faze Lige šampiona suoči sa nekim od najvećih zvezda evropskog i svetskog fudbala.

Srpski reprezentativac "projektovan" je da vodi duele sa Belgijancem iz Napolija Drisom Mertensom, sa vihornim napadačem Pari sen Žermena Kilijanom Mbapeom i konačno sa najboljim igračem Premijer lige za prethodnu sezonu, Mohamedom Salahom iz Liverpula!

Mbape je na Mundijalu pokazao da je neuhvatljiv za većinu čuvara i da će pre ili kasnije napraviti štetu protivničkom timu, ali Rodić u razgovoru za "Večernje novosti" kaže da se, od pomenute trojice, najmanje pribojava upravo 19-godišnjeg Francuza.

"Biće svakako lakše sa Mbapeom nego sa Salahom i Mertensom. On jeste jedan od najboljih i najbržih igrača današnjice, ali je viši i fizički jači od ove dvojice i sa njim ću pokušati da se trkam. Takvi igrači mi više odgovaraju", naveo je Rodić.

Kada je u pitanju Egipćanin, bilo bi dobro po Zvezdu da 24. oktobra na "Enfildu" i 6. novembra na stadionu "Rajko Mitić" bude manje raspoložen za igru, kao što je bio slučaj u subotu protiv Lestera, kada ga je Jirgen Klop zamenio sredinom drugog poluvremena.

U suprotnom, biće mnogo teško zaustaviti ga.

"Salah je nezgodniji, sa njim ne mogu na snagu. Čekaću ga na blagoj distanci, pa ćemo videti kakav mu je dan. Mertens takođe ima nisko težište i u svakom slučaju je neugodan igrač. Sva trojica su za mene najveći izazov u karijeri, ali nisu mašine. Spremiću se na najbolji način i neću ih preceniti", naglasio je levi bek Zvezde.

Iako mnogi smatraju da prvak Srbije nema šansi da ostvari značajniji bodovni učinak u grupi C, Rodić obećava da nikome od favorita neće biti lako, posebno u Beogradu.

"Ako gledamo budžete, individualni kvalitet i sve ostalo, jesmo u grupi autsajdera. Ali, fudbal je čudna igra. Videli ste kako smo izbacili Salcburg. Dovoljan je minut, uz malo sreće i mnogo želje. Sigurno nećemo biti 'topovska hrana'".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar