Видео: Федерер о финалу са Делпом 2009. године...

Штета што нисам победио. . . ! Роџер Федерер, други тенисер света, изјавио је да му је жао због меча који је изгубио 2009. у финалу УС опена од Хуана Мартина дел Потра.

Тенис 03.09.2018 | 15:30
Видео: Федерер о финалу са Делпом 2009. године...
Дел Потро је тада огирао један од најбољих, ако не и најбољи меч у својој каријери и дошао до једине Гренд слем титуле.

Федерер је повео са 2-1 у сетовима, али није успео да издржи против мотивисаног и млађег Делпа, којем се и пре овог финала предвиђала блистава каријера.

"Штета што нисам победио 2009. Волео бих да могу да поновим тај меч, али Хуан Мартин је тада показао да је велики шампион, а последњих десет година ми је било све теже од тада. Имао сам шансе, можда и нешто за чиме имам да жалим", изјавио је Федерер. 

Један од најбољих тенисера свих времена је освојио чак пет УС опена, али је последњи био 2008, те му је тај меч са Дел Потром био једна од већих прилика. 

Роџер се и осврнуо на играње у дубл категорији, што није урадио још од Индијан Велса 2006. када је заиграо са сународником Стеном Вавринком. 

"Добар сам у синглу, добар сам и у дублу али не толико. Искрено, морам да пазим шта ћу да играм, а шта нећу. Одувек сам желео да играм са најбољим играчима, као што су Рафа, Новак или Стен", казао је Роџер. 

Федерер је на овогодишњем издању УС опена "догурао" до осмине финала у којој ће се састати са Аустралијанцем Џоном Милманом, а претходно је победио увек занимљивог Ника Кирјоса, за којег је изјавио "да му је тешко да не изводи трикове". 

Како је изгледало то фантастично финале пре скоро пуну деценију погледајте на приложеном видеу.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар