Video: Federer o finalu sa Delpom 2009. godine...

Šteta što nisam pobedio. . . ! Rodžer Federer, drugi teniser sveta, izjavio je da mu je žao zbog meča koji je izgubio 2009. u finalu US opena od Huana Martina del Potra.

Tenis 03.09.2018 | 15:30
Video: Federer o finalu sa Delpom 2009. godine...
Del Potro je tada ogirao jedan od najboljih, ako ne i najbolji meč u svojoj karijeri i došao do jedine Grend slem titule.

Federer je poveo sa 2-1 u setovima, ali nije uspeo da izdrži protiv motivisanog i mlađeg Delpa, kojem se i pre ovog finala predviđala blistava karijera.

"Šteta što nisam pobedio 2009. Voleo bih da mogu da ponovim taj meč, ali Huan Martin je tada pokazao da je veliki šampion, a poslednjih deset godina mi je bilo sve teže od tada. Imao sam šanse, možda i nešto za čime imam da žalim", izjavio je Federer. 

Jedan od najboljih tenisera svih vremena je osvojio čak pet US opena, ali je poslednji bio 2008, te mu je taj meč sa Del Potrom bio jedna od većih prilika. 

Rodžer se i osvrnuo na igranje u dubl kategoriji, što nije uradio još od Indijan Velsa 2006. kada je zaigrao sa sunarodnikom Stenom Vavrinkom. 

"Dobar sam u singlu, dobar sam i u dublu ali ne toliko. Iskreno, moram da pazim šta ću da igram, a šta neću. Oduvek sam želeo da igram sa najboljim igračima, kao što su Rafa, Novak ili Sten", kazao je Rodžer. 

Federer je na ovogodišnjem izdanju US opena "dogurao" do osmine finala u kojoj će se sastati sa Australijancem Džonom Milmanom, a prethodno je pobedio uvek zanimljivog Nika Kirjosa, za kojeg je izjavio "da mu je teško da ne izvodi trikove". 

Kako je izgledalo to fantastično finale pre skoro punu deceniju pogledajte na priloženom videu.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar