Репеша умјесто Вујошевића води БиХ!

Хрватски стручњак Јасмин Репеша замениће Душка Вујошевића на клупи кошаркашке селекције Босне и Херцеговине.  Његова реч се цени: Вујошевић отишао, па предложио наследника, Репеша на клупи БиХ.  У Сарајеву прихватили савет доскорашњег селектора.

Кошарка 02.09.2018 | 20:30
Репеша умјесто Вујошевића води БиХ!
Рокада на клупи кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине. Уместо једног великог регионалног имена стиже друго. Морао је Душко Вујошевић да се повуче са функције селектора, услед здравствених проблема, а њега ће заменити – Јасмин Репеша.

Вујошевић је сео на клупу БиХ 2017. године, после рада у француском Лиможу у који је прешао после великих успеха са Партизаном.

Нажалост, Вујошевић је због здравствених разлога морао да се повуче са "кормила" репрезентације Босне и Херцеговине, а на том месту замениће га Јасмин Репеша.

"Сутра долазим у Сарајево, верујем да ћемо све успешно завршити. Људи из КСБиХ су се нашли у тешкој ситуацији, толико је ургентно да је немогуће наћи решење у овом моменту, али, ево, спреман сам да дођем и помогнем. То ми је обавеза. Да ли ћу водити БиХ на само две утакмице или више, то ћемо видети касније", рекао је Репеша за "СпортСпорта.ба". 

57-годишњи хрватски стручњак је у каријери водио велики број екипа, а најскорије хрватску репрезентацију, Цедевиту и италијански Армани из Милана. 

"Сматрам да ова репрезентација има потенцијала и квалитета да направи добре ствари. Морамо веровати да можемо ићи даље, премда ситуација није баш сјајна, али, као што сам раније рекао, може се направити резултат ако сви играчи дођу с великим ентузијазмом и вером у успех", додао је Репеша. 

Репрезентација БиХ учествује у квалификацијама за Светско првенство 2019. у Кини, а наредни мечеви који су им на програму су дуел са Финском 13. септембра, те меч против Чешке три дана касније у Сарајеву.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар