Repeša umjesto Vujoševića vodi BiH!

Hrvatski stručnjak Jasmin Repeša zameniće Duška Vujoševića na klupi košarkaške selekcije Bosne i Hercegovine.  Njegova reč se ceni: Vujošević otišao, pa predložio naslednika, Repeša na klupi BiH.  U Sarajevu prihvatili savet doskorašnjeg selektora.

Košarka 02.09.2018 | 20:30
Repeša umjesto Vujoševića vodi BiH!
Rokada na klupi košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Umesto jednog velikog regionalnog imena stiže drugo. Morao je Duško Vujošević da se povuče sa funkcije selektora, usled zdravstvenih problema, a njega će zameniti – Jasmin Repeša.

Vujošević je seo na klupu BiH 2017. godine, posle rada u francuskom Limožu u koji je prešao posle velikih uspeha sa Partizanom.

Nažalost, Vujošević je zbog zdravstvenih razloga morao da se povuče sa "kormila" reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tom mestu zameniće ga Jasmin Repeša.

"Sutra dolazim u Sarajevo, verujem da ćemo sve uspešno završiti. Ljudi iz KSBiH su se našli u teškoj situaciji, toliko je urgentno da je nemoguće naći rešenje u ovom momentu, ali, evo, spreman sam da dođem i pomognem. To mi je obaveza. Da li ću voditi BiH na samo dve utakmice ili više, to ćemo videti kasnije", rekao je Repeša za "SportSporta.ba". 

57-godišnji hrvatski stručnjak je u karijeri vodio veliki broj ekipa, a najskorije hrvatsku reprezentaciju, Cedevitu i italijanski Armani iz Milana. 

"Smatram da ova reprezentacija ima potencijala i kvaliteta da napravi dobre stvari. Moramo verovati da možemo ići dalje, premda situacija nije baš sjajna, ali, kao što sam ranije rekao, može se napraviti rezultat ako svi igrači dođu s velikim entuzijazmom i verom u uspeh", dodao je Repeša. 

Reprezentacija BiH učestvuje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. u Kini, a naredni mečevi koji su im na programu su duel sa Finskom 13. septembra, te meč protiv Češke tri dana kasnije u Sarajevu.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar