Алегри о Роналду: Тешко до 40 голова!

Али обично најбољи стрелац не освоји Скудето! Тренер Јувентуса уверен да ће Португалац прорадити после паузе.

Фудбал 03.09.2018 | 14:45
Алегри о Роналду: Тешко до 40 голова!
Бројке су неумољиве. Ако су у већем делу каријере биле сабвезник Кристијану Роналду, на почетку етапе у дресу Јувентуса нису. Опет Португалац није био прецизан, па се његовом „нулом“ у колони голови баве и Италијани и Шпанци.

Навијачи Јувентуса се питају кад ће прорадити, остатак Серије А се наслађује његовом неефикасношћу, а у Мадриду кажу да су Герет Бејл и Карим Бензема продисали откако поред себе немају најбољег играча света.

Као да сви забораваљају да је мало лошији улазак у сезону имао Роналдо и у јесен прошле године, а на крају неумољиво решетао мреже у Лиги шампиона и био најзаслужнији за трећу узастпну Реалову титулу Лиге шампиона. Зато га и не погађају коментари како пуца ћорцима.“

„Смеје се на такве констатације“, уверава Масимилијано Алегри, шеф стручног штаба Јувентус. „Има дана кад лопта једностано неће да уђе у мрежу. Дешава се, али Кристијано је уградио поново себе у успех екипе. Против Кјева голман Сорентино је имао низ бравурозних интервенција, у дуелу са Лацијем је спремио шансу Манџукићу, на гостовању Парми му је мало недостајало да буде прецизан. Најбољи је играч планете, нормално је да жели гол по сваку цену“.

На поменута три сусрета ЦР7 је упутио 23 ударца ка голу ривала. Ниједан није био прецизан, што је тренутно негативан рекорд у Лигама петице. Мада, рачунисе своде на крају сезоне, па као што Јуве тад игра најбоље и не дозвољава изненађења кад је борба за титулу у питању, тако ће и његова „седмица“ почети да решета пре или касније, без обзира на заједљиве коментаре стручњака какви су Ћиро Ферара или Златко Далић.

„У Серији А нападач се сусреће са многим препрекама, међутим, ако гледамо ширу слику Роналдо је одиграо добро у Парми. Срећан сам ради за тим, а предстојећа репрезентативна пауза ће и њему и нама помоћи, тек послче ње креће сезона у пуном смислу те речи, тако да тад можемо очекивати и голове у низу“.

Опет, има оних који не верују да ће Кристијано добацити до просека какав је имаоп током девет сезона у Реалу.

„Серија А је такмичење у коме се екипе бране пажљивије од свих других лига у Европи. Не кажем да је италијанско првенство боље, али су екипе на плану дефанзиве јаче. И тренери су веома добри. Пажљиво припремају сваку утакмицу, смањују простор ривалу. Сви омаловажавају Калчо, међутим, овде је сваком фудбалеру тешко да постигне 40 голова у току једне сезоне. Игуаин је то једном учинио (лапсус, 36. оп ау), што је било невероватно достигнуће. Обично, најбољи стрелци италијанског првенства дају 26, 27 голова. И обично тим из ког долази златна копачка не освоји Скудето, те је можда за нас и боље што Роналдо још не погађа“, смешка се Макс Алегри.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар