Alegri o Ronaldu: Teško do 40 golova!

Ali obično najbolji strelac ne osvoji Skudeto! Trener Juventusa uveren da će Portugalac proraditi posle pauze.

Fudbal 03.09.2018 | 14:45
Alegri o Ronaldu: Teško do 40 golova!
Brojke su neumoljive. Ako su u većem delu karijere bile sabveznik Kristijanu Ronaldu, na početku etape u dresu Juventusa nisu. Opet Portugalac nije bio precizan, pa se njegovom „nulom“ u koloni golovi bave i Italijani i Španci.

Navijači Juventusa se pitaju kad će proraditi, ostatak Serije A se naslađuje njegovom neefikasnošću, a u Madridu kažu da su Geret Bejl i Karim Benzema prodisali otkako pored sebe nemaju najboljeg igrača sveta.

Kao da svi zaboravaljaju da je malo lošiji ulazak u sezonu imao Ronaldo i u jesen prošle godine, a na kraju neumoljivo rešetao mreže u Ligi šampiona i bio najzaslužniji za treću uzastpnu Realovu titulu Lige šampiona. Zato ga i ne pogađaju komentari kako puca ćorcima.“

„Smeje se na takve konstatacije“, uverava Masimilijano Alegri, šef stručnog štaba Juventus. „Ima dana kad lopta jednostano neće da uđe u mrežu. Dešava se, ali Kristijano je ugradio ponovo sebe u uspeh ekipe. Protiv Kjeva golman Sorentino je imao niz bravuroznih intervencija, u duelu sa Lacijem je spremio šansu Mandžukiću, na gostovanju Parmi mu je malo nedostajalo da bude precizan. Najbolji je igrač planete, normalno je da želi gol po svaku cenu“.

Na pomenuta tri susreta CR7 je uputio 23 udarca ka golu rivala. Nijedan nije bio precizan, što je trenutno negativan rekord u Ligama petice. Mada, računise svode na kraju sezone, pa kao što Juve tad igra najbolje i ne dozvoljava iznenađenja kad je borba za titulu u pitanju, tako će i njegova „sedmica“ početi da rešeta pre ili kasnije, bez obzira na zajedljive komentare stručnjaka kakvi su Ćiro Ferara ili Zlatko Dalić.

„U Seriji A napadač se susreće sa mnogim preprekama, međutim, ako gledamo širu sliku Ronaldo je odigrao dobro u Parmi. Srećan sam radi za tim, a predstojeća reprezentativna pauza će i njemu i nama pomoći, tek poslče nje kreće sezona u punom smislu te reči, tako da tad možemo očekivati i golove u nizu“.

Opet, ima onih koji ne veruju da će Kristijano dobaciti do proseka kakav je imaop tokom devet sezona u Realu.

„Serija A je takmičenje u kome se ekipe brane pažljivije od svih drugih liga u Evropi. Ne kažem da je italijansko prvenstvo bolje, ali su ekipe na planu defanzive jače. I treneri su veoma dobri. Pažljivo pripremaju svaku utakmicu, smanjuju prostor rivalu. Svi omalovažavaju Kalčo, međutim, ovde je svakom fudbaleru teško da postigne 40 golova u toku jedne sezone. Iguain je to jednom učinio (lapsus, 36. op au), što je bilo neverovatno dostignuće. Obično, najbolji strelci italijanskog prvenstva daju 26, 27 golova. I obično tim iz kog dolazi zlatna kopačka ne osvoji Skudeto, te je možda za nas i bolje što Ronaldo još ne pogađa“, smeška se Maks Alegri.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar