Мој најбољи меч на УС Опену

Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала УС Опена, савладавши Француза Ришара Гаскеа са 3:0 у сетовима.

Србија 02.09.2018 | 10:26
Мој најбољи меч на УС Опену
Ђоковић је француског играча победио са 3-0, 6:2, 6:3, 6:3, за два сата и десет минута игре и већим делом меча је Гаске био потпуно подређен на терену.

Француз је у меч ушао агресивно, припретио Ђоковићу већ у првом гему меча брејк лоптама, али је од тада Србин подигао ниво своје игре и био одличан.

"Да, дефинитивно мој најбољи меч на целом турниру до сада, задовољан сам што је дошао у правом тренутку против Гаскеа који је увек неугодан противник. Има много искуства и био је некада међу 10 најбољих на свету, био је у полуфиналу ГС турнира, неко је кога добро познајем. Изашао је на терен агресивно, мислио сам да покушава да примени нешто ново у игри. На срећу, био сам на високом нивоу што се квалитета игре тиче, један од најбољих мечева у последњих неколико месеци и задовољан сам", рекао је за Еуроспорт после меча Ђоковић. 

Према његовим речима, план је да се најбоља форма "темпира" управо за УС Опен, али је веровао да је само питање тренутка када ће форма доћи као последица напорног рада. Отуд на пример титула на Вимблдону. 

"На неки начин сам са тимом разговарао да планирамо распоред по коме ћемо најбољу форму достићи отприлике на УС Опену, то је био наш план. Истовремено, увек сам веровао да могу да играм на највишем нивоу и да је само питање тренутка када ћу напорним радом доћи до тога и Вимблдон је био најбоља тениска позорница на којој сам могао да пружим свој максимум", додао је наш тенисер. 

Током меча са Гаскеом, било је буке на трибинама у појединим деловима меча, што није пријало Ђоковићу. 

"Било је прилично гласно, али хвала свима вама који сте овде и вечерас. Ово је УС Опен, ово је 'Артур Еш', најславнији стадион. Толико сам одиграо мечева на овој сцени и под рефлекторима, волим вас све". 

Између осталог је истакао да поред освајања титула воли и да се забави или понекад погледа и ка великом екрану на стадиону, те да је тако запамтио и неке занимљиве ликове са "Артур Еша". Што се тиче наредног противника Жоаа Соузе, Ђоковић каже да неће бити лако. 

Борац је, мораће да се зараде поени против њега. Треба се одморити и припремити за меч који долази", каже Новак уз наду да неће провести превише времена на терену. 

Уколико прође до четвртфинала, тамо би могао да га сачека Роџер Федерер који ће у четвртом колу играти против Џона Милмана.

(Б92)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ненад Цетојевиц

02.09.2018 08:46

Али до финала тако морас да играс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момцино

02.09.2018 12:50

полако али сигурно до трона.. један је Новак..понос нас Срба..

Name

Луминара

02.09.2018 10:15

Идемо СРБИНЕ, само гази лагано...

ОДГОВОРИТЕ