Moj najbolji meč na US Openu

Novak Đoković plasirao se u osminu finala US Opena, savladavši Francuza Rišara Gaskea sa 3:0 u setovima.

Srbija 02.09.2018 | 10:26
Moj najbolji meč na US Openu
Đoković je francuskog igrača pobedio sa 3-0, 6:2, 6:3, 6:3, za dva sata i deset minuta igre i većim delom meča je Gaske bio potpuno podređen na terenu.

Francuz je u meč ušao agresivno, pripretio Đokoviću već u prvom gemu meča brejk loptama, ali je od tada Srbin podigao nivo svoje igre i bio odličan.

"Da, definitivno moj najbolji meč na celom turniru do sada, zadovoljan sam što je došao u pravom trenutku protiv Gaskea koji je uvek neugodan protivnik. Ima mnogo iskustva i bio je nekada među 10 najboljih na svetu, bio je u polufinalu GS turnira, neko je koga dobro poznajem. Izašao je na teren agresivno, mislio sam da pokušava da primeni nešto novo u igri. Na sreću, bio sam na visokom nivou što se kvaliteta igre tiče, jedan od najboljih mečeva u poslednjih nekoliko meseci i zadovoljan sam", rekao je za Eurosport posle meča Đoković. 

Prema njegovim rečima, plan je da se najbolja forma "tempira" upravo za US Open, ali je verovao da je samo pitanje trenutka kada će forma doći kao posledica napornog rada. Otud na primer titula na Vimbldonu. 

"Na neki način sam sa timom razgovarao da planiramo raspored po kome ćemo najbolju formu dostići otprilike na US Openu, to je bio naš plan. Istovremeno, uvek sam verovao da mogu da igram na najvišem nivou i da je samo pitanje trenutka kada ću napornim radom doći do toga i Vimbldon je bio najbolja teniska pozornica na kojoj sam mogao da pružim svoj maksimum", dodao je naš teniser. 

Tokom meča sa Gaskeom, bilo je buke na tribinama u pojedinim delovima meča, što nije prijalo Đokoviću. 

"Bilo je prilično glasno, ali hvala svima vama koji ste ovde i večeras. Ovo je US Open, ovo je 'Artur Eš', najslavniji stadion. Toliko sam odigrao mečeva na ovoj sceni i pod reflektorima, volim vas sve". 

Između ostalog je istakao da pored osvajanja titula voli i da se zabavi ili ponekad pogleda i ka velikom ekranu na stadionu, te da je tako zapamtio i neke zanimljive likove sa "Artur Eša". Što se tiče narednog protivnika Žoaa Souze, Đoković kaže da neće biti lako. 

Borac je, moraće da se zarade poeni protiv njega. Treba se odmoriti i pripremiti za meč koji dolazi", kaže Novak uz nadu da neće provesti previše vremena na terenu. 

Ukoliko prođe do četvrtfinala, tamo bi mogao da ga sačeka Rodžer Federer koji će u četvrtom kolu igrati protiv Džona Milmana.

(B92)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nenad Cetojevic

02.09.2018 08:46

Ali do finala tako moras da igras.

ODGOVORITE
Name

Momcino

02.09.2018 12:50

polako ali sigurno do trona.. jedan je Novak..ponos nas Srba..

Name

Luminara

02.09.2018 10:15

Idemo SRBINE, samo gazi lagano...

ODGOVORITE