Шест кључних разлога за Атлетикову анемију...

Марка се позабавила проблемима Јорганџија на старту сезоне.

Фудбал 02.09.2018 | 23:15
Шест кључних разлога за Атлетикову анемију...
Пред почетак сезоне Атлетико Мадрид је представљен као тим који је први пут у историји скупљи од Реал Мадрида. Што је тачно. Јорганџије су се појачале добро током лета и многи их виде као тим који би ове сезоне могао да нападне Примеру, па и Лигу шампиона. Али, после пораза од Селте јасно је да Јорганџије нису кренуле како треба. Иако су освојиле Суперкуп добивши Реал Мадрид.

Марка се позабавила овим феноменом и извукла шест кључних разлога који су довели Атлетико у овакву ситуацију. На прва три меча Атлетико је забележио само једну победу и има четири освојена бода од могућих девет.

Наравно, сезона је тек почела, има много времена да се ствари промене, врло вероватно и хоће јер овај састав има огроман потенцијал, али на почетку следеће ствари нису ваљале:

Претерано самопоуздање

Од јуна Атлетико прикупља похвале са свих страна. Затворио је тим у рекордном року. Атлетико је овога лета потрошио 123.500.000 евра. Стигли су Родри, Тома Лемар, Никола Калинић, Сантијаго Аријас, Џони Кастро, Желсон Мартинс, остао је Гризман. Још када је пао Реал Мадрид у Суперкупу... Сви су дигли Атлетико у небеса. Али, похвале свакога ослабе па и Атлетико није изузетак. Мораће мало да сиђу играчи Симеоне са облака ако желе боље партије. То је предуслов.

Грешке у одбрани

Већ годинама је највећа снага Атлетико Мадрида у одбрани, челичном зиду испред гола и великом фанатизму који је Чоло Симеоне увек знао да пренесе на своје пулене. Али тај сигурносни ефекат више није тако изражен на старту ове сезоне. Ривали су нашли начин да се носе са одбраном Јорганџија. Валенсија је дала гол, Селта два. Чак је и Рајо правио проблеме контранападима, много више него што је то Атлетико дозвољавао. Индивидуалне грешке су такође коштале Атлетико.

Контроверзне одлуке

Последње одлуке које је донео Дијего Симеоне нису биле успешне. Меч против Селте је парадигма. Експеримент са Стефаном Савићем на десној страни се показао као јако лош. Аријас је остао на клупи. Касније и он када је ушао и то се показало као лоше јер је оставио Савића на терену са жутим картоном и овај је одмах потом добио други жути па је морао напоље. Само је још то требало Атлетику у том моменту.

Недостатак голова

Наравно, када су резултати лоши логично је да нема голова. Али, ово је нешто што Симеоне мора што пре да решава. На три меча - два гола. Нема континуитета. Дијего Коста, на пример, није дао гол на 12 узастопних мечева у Примери. То му је други најгори низ у каријери. Коста јако добро игра у пољу, али мора да даје голове, то му је посао.

Недостатак кохезије

Некада у тиму није толико ни важно ко даје голове већ ко држи екипу на окупу. А Атлетико је изгубио овога лета таква два важна играча. То су Фернандо Торес и Габи. И њихов одлазак из тима није нико попунио. Осећа се недостатак харизме. А у Атлетику је то увек била је једна од најважнијих ствари.

Недостатак свежине

Евидентно је да тиму недостаје свежине. Предсезона је за Атлетико била веома захтевна. И то се види сада на утакмицама. Светско првенство и атипичан припремни период попуњен егзотичним путовањима су учинили да неки играчи играју испод свог нивоа. Подсећа мало све на прошлу сезону и лош почетак. Видећемо какав ће бити наставак.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар