Šest ključnih razloga za Atletikovu anemiju...

Marka se pozabavila problemima Jorgandžija na startu sezone.

Fudbal 02.09.2018 | 23:15
Šest ključnih razloga za Atletikovu anemiju...
Pred početak sezone Atletiko Madrid je predstavljen kao tim koji je prvi put u istoriji skuplji od Real Madrida. Što je tačno. Jorgandžije su se pojačale dobro tokom leta i mnogi ih vide kao tim koji bi ove sezone mogao da napadne Primeru, pa i Ligu šampiona. Ali, posle poraza od Selte jasno je da Jorgandžije nisu krenule kako treba. Iako su osvojile Superkup dobivši Real Madrid.

Marka se pozabavila ovim fenomenom i izvukla šest ključnih razloga koji su doveli Atletiko u ovakvu situaciju. Na prva tri meča Atletiko je zabeležio samo jednu pobedu i ima četiri osvojena boda od mogućih devet.

Naravno, sezona je tek počela, ima mnogo vremena da se stvari promene, vrlo verovatno i hoće jer ovaj sastav ima ogroman potencijal, ali na početku sledeće stvari nisu valjale:

Preterano samopouzdanje

Od juna Atletiko prikuplja pohvale sa svih strana. Zatvorio je tim u rekordnom roku. Atletiko je ovoga leta potrošio 123.500.000 evra. Stigli su Rodri, Toma Lemar, Nikola Kalinić, Santijago Arijas, Džoni Kastro, Želson Martins, ostao je Grizman. Još kada je pao Real Madrid u Superkupu... Svi su digli Atletiko u nebesa. Ali, pohvale svakoga oslabe pa i Atletiko nije izuzetak. Moraće malo da siđu igrači Simeone sa oblaka ako žele bolje partije. To je preduslov.

Greške u odbrani

Već godinama je najveća snaga Atletiko Madrida u odbrani, čeličnom zidu ispred gola i velikom fanatizmu koji je Čolo Simeone uvek znao da prenese na svoje pulene. Ali taj sigurnosni efekat više nije tako izražen na startu ove sezone. Rivali su našli način da se nose sa odbranom Jorgandžija. Valensija je dala gol, Selta dva. Čak je i Rajo pravio probleme kontranapadima, mnogo više nego što je to Atletiko dozvoljavao. Individualne greške su takođe koštale Atletiko.

Kontroverzne odluke

Poslednje odluke koje je doneo Dijego Simeone nisu bile uspešne. Meč protiv Selte je paradigma. Eksperiment sa Stefanom Savićem na desnoj strani se pokazao kao jako loš. Arijas je ostao na klupi. Kasnije i on kada je ušao i to se pokazalo kao loše jer je ostavio Savića na terenu sa žutim kartonom i ovaj je odmah potom dobio drugi žuti pa je morao napolje. Samo je još to trebalo Atletiku u tom momentu.

Nedostatak golova

Naravno, kada su rezultati loši logično je da nema golova. Ali, ovo je nešto što Simeone mora što pre da rešava. Na tri meča - dva gola. Nema kontinuiteta. Dijego Kosta, na primer, nije dao gol na 12 uzastopnih mečeva u Primeri. To mu je drugi najgori niz u karijeri. Kosta jako dobro igra u polju, ali mora da daje golove, to mu je posao.

Nedostatak kohezije

Nekada u timu nije toliko ni važno ko daje golove već ko drži ekipu na okupu. A Atletiko je izgubio ovoga leta takva dva važna igrača. To su Fernando Tores i Gabi. I njihov odlazak iz tima nije niko popunio. Oseća se nedostatak harizme. A u Atletiku je to uvek bila je jedna od najvažnijih stvari.

Nedostatak svežine

Evidentno je da timu nedostaje svežine. Predsezona je za Atletiko bila veoma zahtevna. I to se vidi sada na utakmicama. Svetsko prvenstvo i atipičan pripremni period popunjen egzotičnim putovanjima su učinili da neki igrači igraju ispod svog nivoa. Podseća malo sve na prošlu sezonu i loš početak. Videćemo kakav će biti nastavak.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar