Прошле године најбољи, јуче ни на клупи!

Шта се то догађа са Санеом? Млади Немац у немилости Пепа Гвардиоле.

Фудбал 02.09.2018 | 17:00
Прошле године најбољи, јуче ни на клупи!
Са кофером пуним отврених питања Пеп Гвардиола одлази на двонедељну репрезентативну паузу.

Резултатски, Манчестер Сити је имао солидан почетак сезоне, треће место на табели и 10 од могућих 12 бодова је сасвим пристојан старт, али оно што брине поклонике шампиона Енглеске је игра на последње две утакмице која није на нивоу на који су нас Грађани навикли прошле сезоне.

"Задовољан сам. Освојити 10 од 12 бодова у тренутку када хватамо залет и још смо у периоду припрема је добар резултат. Нисам забринут, ово је само део једног великог процеса", подвукао је Гвардиола после тешко извојеваног тријумфа над Њукаслом од 2:1.

Многима боде очи и изостанак Лироја Санеа, који је прва три меча преседео на клупи Грађана и сакупио као резерва 30 минута. Јуче је чак остао ван тима, није се ни скидао, а каталонски стручњак тврди да нема проблема са најбољим младим фудбалером Премијер лиге прошле сезоне.

"Прошлу утакмицу Фил Фоден није ушао у тим и био сам туижан због њега као сада због Санеа. Једноставно је, имамо шесторицу нападача, играли смо с двојицом у шпицу  и двојицом на крилима, а један је остао на клупи. Зато сам одлучио да Сане не буде ни на клупи, а надам се да ће бити спреман за следеће утакмице. Играо је десет минута против Вулфса, трудио се. Није био успешан, али се трудио..."

Упитан да ли је задовољан начином на који Сане тренира и односи се ка обавезама, Гвардиолаодговара:

"Да..."

На крају и кратка оцена тренера после четири кола. 

"Задовољан сам како трчимо. Правимо грешке када играмо без лопте, али и то је део једног великог процеса. Биће боље у то немам дилему", закључио је Пеп Гвардиола.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар