Prošle godine najbolji, juče ni na klupi!

Šta se to događa sa Saneom? Mladi Nemac u nemilosti Pepa Gvardiole.

Fudbal 02.09.2018 | 17:00
Prošle godine najbolji, juče ni na klupi!
Sa koferom punim otvrenih pitanja Pep Gvardiola odlazi na dvonedeljnu reprezentativnu pauzu.

Rezultatski, Mančester Siti je imao solidan početak sezone, treće mesto na tabeli i 10 od mogućih 12 bodova je sasvim pristojan start, ali ono što brine poklonike šampiona Engleske je igra na poslednje dve utakmice koja nije na nivou na koji su nas Građani navikli prošle sezone.

"Zadovoljan sam. Osvojiti 10 od 12 bodova u trenutku kada hvatamo zalet i još smo u periodu priprema je dobar rezultat. Nisam zabrinut, ovo je samo deo jednog velikog procesa", podvukao je Gvardiola posle teško izvojevanog trijumfa nad Njukaslom od 2:1.

Mnogima bode oči i izostanak Liroja Sanea, koji je prva tri meča presedeo na klupi Građana i sakupio kao rezerva 30 minuta. Juče je čak ostao van tima, nije se ni skidao, a katalonski stručnjak tvrdi da nema problema sa najboljim mladim fudbalerom Premijer lige prošle sezone.

"Prošlu utakmicu Fil Foden nije ušao u tim i bio sam tuižan zbog njega kao sada zbog Sanea. Jednostavno je, imamo šestoricu napadača, igrali smo s dvojicom u špicu  i dvojicom na krilima, a jedan je ostao na klupi. Zato sam odlučio da Sane ne bude ni na klupi, a nadam se da će biti spreman za sledeće utakmice. Igrao je deset minuta protiv Vulfsa, trudio se. Nije bio uspešan, ali se trudio..."

Upitan da li je zadovoljan načinom na koji Sane trenira i odnosi se ka obavezama, Gvardiolaodgovara:

"Da..."

Na kraju i kratka ocena trenera posle četiri kola. 

"Zadovoljan sam kako trčimo. Pravimo greške kada igramo bez lopte, ali i to je deo jednog velikog procesa. Biće bolje u to nemam dilemu", zaključio je Pep Gvardiola.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar