Трампов зет долази у Београд

Два висока званичника Америке ускоро ће посјетити Србију. За 11. септембар заказан долазак утицајног сенатора Рона Џонсона, а у наредних десетак дана у Београд би могао да стигне и савјетник америчког предсједника Џаред Кушнер, пишу Новости.

Свијет 01.09.2018 | 21:46
Трампов зет долази у Београд
Позив да посјети Србију упутио му је шеф дипломатије Ивица Дачић, када су се крајем јула срели у Вашингтону. Кушнер, који је ожењен Трамповом кћерком Иванком и његов је човјек од великог повјерења, похвалио је Србе као народ и рекао да би волио да дође у Србију. Очекује се да ускоро стигне и званична потврда његове посјете Београду.

То би требало да буде друга важна посјета из Вашингтона у наредном периоду, а у оквиру настојања Америке да се убрза процес рјешавања проблема Косова. У Србију долази и један од најутицајнијих људи у Вашингтону, сенатор Рон Џонсон, чија посјета је већ утаначена за 11. септембар.

Разговори које ће имати у Београду с предсједником Александром Вучићем могли би да буду од великог значаја, јер се Џонсон, који је предсједавајући Поткомитета за Европу при одбору за спољне послове у америчком Сенату, залаже за најбоље могуће односе Србије и САД, пишу Новости.

Ово ће бити друга Џонсонова посјета Београду од почетка године. У фебруару се срео са Вучићем, када је поручио да сваки договор о Косову мора бити праведан за све стране и мора узети у обзир будућност свих.

Џонсон је и близак пријатељ са Весом Мичелом, помоћником државног секретара САД, који је практично први Трампов “оперативац” када је ријеч о америчком учешћу у “шатл дипломатији” у вези с Косовом.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Нахебали смо

01.09.2018 20:59

Ако Дзаред долази готово смо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.09.2018 00:01

Кад почне увртат руке ...

Name

ре

02.09.2018 07:26

Он је нас цовјек.Дефинитивно.Он има приступ тамо гдје је вазно и имам јак утисак да то мало помјерање УСА политике у насу корист има неке везе са његовим цињењем.Вуциц је недавно имао сусрет с њим у УСА.А ови Американци,углавном професори и аналитицари са америцких универзитета,који се свакодневно огласавају,су стари германски лобисти.И Клинтонови помагаци и савјетници за ове насе просторе.

Name

@ре

02.09.2018 08:11

Имам још јачи утисак да теби никако није добро. Ако Трампов мали дође, то ће бити да покупи потписе од Вучића и однесе своме пријатељу Тачију. Ја не знам на којој планети живите и који језик разумијете, које вијести читате. Трамп сваке седмице додаје нове санкције Русији и полако их гуши, Путин може само махати малим ручицама.

Name

Судзук

01.09.2018 21:36

Њега це мали Слобо да одведе на купусијаду .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент

02.09.2018 11:07

Имал неко да ми објасни: РС , њен предсједник Додик слиједи политику Србије, Србија, њен предсједник Вучић близак са Америком а РС са Русијом. Ко овдје кога шалта ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки2

02.09.2018 13:44

А нека му Зена додје код мене на Кафу..

ОДГОВОРИТЕ