Trampov zet dolazi u Beograd

Dva visoka zvaničnika Amerike uskoro će posjetiti Srbiju. Za 11. septembar zakazan dolazak uticajnog senatora Rona Džonsona, a u narednih desetak dana u Beograd bi mogao da stigne i savjetnik američkog predsjednika Džared Kušner, pišu Novosti.

Svijet 01.09.2018 | 21:46
Trampov zet dolazi u Beograd
Poziv da posjeti Srbiju uputio mu je šef diplomatije Ivica Dačić, kada su se krajem jula sreli u Vašingtonu. Kušner, koji je oženjen Trampovom kćerkom Ivankom i njegov je čovjek od velikog povjerenja, pohvalio je Srbe kao narod i rekao da bi volio da dođe u Srbiju. Očekuje se da uskoro stigne i zvanična potvrda njegove posjete Beogradu.

To bi trebalo da bude druga važna posjeta iz Vašingtona u narednom periodu, a u okviru nastojanja Amerike da se ubrza proces rješavanja problema Kosova. U Srbiju dolazi i jedan od najuticajnijih ljudi u Vašingtonu, senator Ron Džonson, čija posjeta je već utanačena za 11. septembar.

Razgovori koje će imati u Beogradu s predsjednikom Aleksandrom Vučićem mogli bi da budu od velikog značaja, jer se Džonson, koji je predsjedavajući Potkomiteta za Evropu pri odboru za spoljne poslove u američkom Senatu, zalaže za najbolje moguće odnose Srbije i SAD, pišu Novosti.

Ovo će biti druga Džonsonova posjeta Beogradu od početka godine. U februaru se sreo sa Vučićem, kada je poručio da svaki dogovor o Kosovu mora biti pravedan za sve strane i mora uzeti u obzir budućnost svih.

Džonson je i blizak prijatelj sa Vesom Mičelom, pomoćnikom državnog sekretara SAD, koji je praktično prvi Trampov “operativac” kada je riječ o američkom učešću u “šatl diplomatiji” u vezi s Kosovom.

(Agencije)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Nahebali smo

01.09.2018 20:59

Ako Dzared dolazi gotovo smo.

ODGOVORITE
Name

Re

02.09.2018 00:01

Kad počne uvrtat ruke ...

Name

re

02.09.2018 07:26

On je nas covjek.Definitivno.On ima pristup tamo gdje je vazno i imam jak utisak da to malo pomjeranje USA politike u nasu korist ima neke veze sa njegovim cinjenjem.Vucic je nedavno imao susret s njim u USA.A ovi Amerikanci,uglavnom profesori i analiticari sa americkih univerziteta,koji se svakodnevno oglasavaju,su stari germanski lobisti.I Klintonovi pomagaci i savjetnici za ove nase prostore.

Name

@re

02.09.2018 08:11

Imam još jači utisak da tebi nikako nije dobro. Ako Trampov mali dođe, to će biti da pokupi potpise od Vučića i odnese svome prijatelju Tačiju. Ja ne znam na kojoj planeti živite i koji jezik razumijete, koje vijesti čitate. Tramp svake sedmice dodaje nove sankcije Rusiji i polako ih guši, Putin može samo mahati malim ručicama.

Name

Sudzuk

01.09.2018 21:36

Njega ce mali Slobo da odvede na kupusijadu .

ODGOVORITE
Name

Student

02.09.2018 11:07

Imal neko da mi objasni: RS , njen predsjednik Dodik slijedi politiku Srbije, Srbija, njen predsjednik Vučić blizak sa Amerikom a RS sa Rusijom. Ko ovdje koga šalta ??

ODGOVORITE
Name

Roki2

02.09.2018 13:44

A neka mu Zena dodje kod mene na Kafu..

ODGOVORITE