ФРА: Срамни Нејмар, Ди Марија из корнера, Мбапеу црвени!

Тешко је и набројати шта се све догодило данас на "Стаде дес Цостиèрес" у Ниму. ПСЖ је рањив – Ним намучио Парижане, Ди Марија погодио из корнера! Фудбалери Пари Сен Жермена победили су Ним на гостовању са 4:2 у четвртом колу Лиге 1.  

Фудбал 01.09.2018 | 21:50
ФРА: Срамни Нејмар, Ди Марија из корнера, Мбапеу црвени!
Гостујући фудбалери потценили су Ним након што су повели са 2:0. Голове за екипу Томаса Тухела постигли су Нејмар у 36. и Ди Марија у 40. минуту.

Посебно се издваја други погодак Парижана, пошто је Аргентинац успео да погоди из корнера, нешто што се ретко виђа. 

Ипак, тада је уследило опуштање и Ним је преко Бобишона и Саванијеа успео да изједначи. Да се не обрукају против доста слабије екипе побринуо се Килијан Мбапе у 77. минуту, као и Единсон Кавани који је у 92. минуту поставио коначних 4:2. 

ПСЖ остварио је четврту победу у исто толико мечева у Лиги 1‚ док је Ним поражен други пут. 

Подсећамо, екипа из престонице Француске противник је Црвене звезде у групној фази Лиге шампиона.

Ним (иначе познат по томе што има буџет десет пута мањи од Нејмарове годишње плате) - Пари Сен Жермен 2:4 (0:2) у бурном мечу 4. кола Лиге 1.

Утакмицу пред распродатим трибинама "Стаде дес Цостиèрес" градића у Прованси обележио је нови непримерени гест Нејмара током прославе гола за 0:1, без обзира што је и транспарент упућен њему имао увредљиву поруку, затим мајсторски погодак Анхела Ди Марије из корнера за 0:2, па шокантан повратак домаћих на 2:2 после дивног гола Антонина Бобишона и пенала досуђеног уз помоћ ВАР технологије, да би драма достигла кулминацију у финишу меча уз главну ролу Килијана Мбапеа.

Тинејџер је у јеку иницијативе домаћих и пречке коју је уздрмао Софијен Алакуш за потенцијалних 3:2, истрчао контру и примио "хејл мери" пас Праснела Кимпепеа у 77. минуту, за четврти гол у трећем изласку на терен ове сезоне, након чега се и четврти (најзапостављенији) члан навале "светаца" Единсон Кавани уписао у стрелце за коначних 2:4 с тим да је ВАР имао последњу реч и код његовог гола у 92. минуту.

Два минута касније, Тажи Саваније грубо је стартовао на Мбапеа, млади нападач није то истрпео па је узвратио и зарадио директан црвени картон који би, према правилима Лиге 1, могао да га одвоји од терена у наредне три утакмице.

С њим или без њега, екипа тренера Томаса Тухела стигла је до максималних 12 бодова, баш као и Ливерпул раније данас. Ова два тима састаће се у 1. колу Лиге шампиона по завршетку предстојеће паузе због старта УЕФА лиге нација, истог дана када ће у Београду играти и остала два тима из Групе Ц, Црвена звезда и Наполи.

Резултати 4. кола:

петак

Лион - Ница 0:1 (0:0)
/Марсело аг 51/

субота

Ним – Пари Сен Жермен 2:4 (0:2)
/Бобишон 63, Саваније пен 71 – Нејмар 36, Ди Марија 40, Мбапе 77, Кавани 90+2/

Анжер – Лил (20.00)
Дижон – Каен
Генган – Тулуз
Ремс – Монпеље
Стразбур – Нант

недеља

Сент Етјен – Амиен (15.00)
Рен – Бордо (17.00)
Монако - Марсеј (21.00)

Табела: ПСЖ (+1) 12, Дижон 9, Лил 7, Лион (+1) 6, Ним (+1) 6, Ремс 6, Тулуз 6, Сент Етјен 5, Марсеј 4, Монако 4, Стразбур 4, Монпеље 4, Рен 4, Ница (+1) 4, Амијен 3, Бордо 3, Каен 2, Нант 1, Анжер 0, Генган 0.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар