FRA: Sramni Nejmar, Di Marija iz kornera, Mbapeu crveni!

Teško je i nabrojati šta se sve dogodilo danas na "Stade des Costières" u Nimu. PSŽ je ranjiv – Nim namučio Parižane, Di Marija pogodio iz kornera! Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su Nim na gostovanju sa 4:2 u četvrtom kolu Lige 1.  

Fudbal 01.09.2018 | 21:50
FRA: Sramni Nejmar, Di Marija iz kornera, Mbapeu crveni!
Gostujući fudbaleri potcenili su Nim nakon što su poveli sa 2:0. Golove za ekipu Tomasa Tuhela postigli su Nejmar u 36. i Di Marija u 40. minutu.

Posebno se izdvaja drugi pogodak Parižana, pošto je Argentinac uspeo da pogodi iz kornera, nešto što se retko viđa. 

Ipak, tada je usledilo opuštanje i Nim je preko Bobišona i Savanijea uspeo da izjednači. Da se ne obrukaju protiv dosta slabije ekipe pobrinuo se Kilijan Mbape u 77. minutu, kao i Edinson Kavani koji je u 92. minutu postavio konačnih 4:2. 

PSŽ ostvario je četvrtu pobedu u isto toliko mečeva u Ligi 1‚ dok je Nim poražen drugi put. 

Podsećamo, ekipa iz prestonice Francuske protivnik je Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona.

Nim (inače poznat po tome što ima budžet deset puta manji od Nejmarove godišnje plate) - Pari Sen Žermen 2:4 (0:2) u burnom meču 4. kola Lige 1.

Utakmicu pred rasprodatim tribinama "Stade des Costières" gradića u Provansi obeležio je novi neprimereni gest Nejmara tokom proslave gola za 0:1, bez obzira što je i transparent upućen njemu imao uvredljivu poruku, zatim majstorski pogodak Anhela Di Marije iz kornera za 0:2, pa šokantan povratak domaćih na 2:2 posle divnog gola Antonina Bobišona i penala dosuđenog uz pomoć VAR tehnologije, da bi drama dostigla kulminaciju u finišu meča uz glavnu rolu Kilijana Mbapea.

Tinejdžer je u jeku inicijative domaćih i prečke koju je uzdrmao Sofijen Alakuš za potencijalnih 3:2, istrčao kontru i primio "hejl meri" pas Prasnela Kimpepea u 77. minutu, za četvrti gol u trećem izlasku na teren ove sezone, nakon čega se i četvrti (najzapostavljeniji) član navale "svetaca" Edinson Kavani upisao u strelce za konačnih 2:4 s tim da je VAR imao poslednju reč i kod njegovog gola u 92. minutu.

Dva minuta kasnije, Taži Savanije grubo je startovao na Mbapea, mladi napadač nije to istrpeo pa je uzvratio i zaradio direktan crveni karton koji bi, prema pravilima Lige 1, mogao da ga odvoji od terena u naredne tri utakmice.

S njim ili bez njega, ekipa trenera Tomasa Tuhela stigla je do maksimalnih 12 bodova, baš kao i Liverpul ranije danas. Ova dva tima sastaće se u 1. kolu Lige šampiona po završetku predstojeće pauze zbog starta UEFA lige nacija, istog dana kada će u Beogradu igrati i ostala dva tima iz Grupe C, Crvena zvezda i Napoli.

Rezultati 4. kola:

petak

Lion - Nica 0:1 (0:0)
/Marselo ag 51/

subota

Nim – Pari Sen Žermen 2:4 (0:2)
/Bobišon 63, Savanije pen 71 – Nejmar 36, Di Marija 40, Mbape 77, Kavani 90+2/

Anžer – Lil (20.00)
Dižon – Kaen
Gengan – Tuluz
Rems – Monpelje
Strazbur – Nant

nedelja

Sent Etjen – Amien (15.00)
Ren – Bordo (17.00)
Monako - Marsej (21.00)

Tabela: PSŽ (+1) 12, Dižon 9, Lil 7, Lion (+1) 6, Nim (+1) 6, Rems 6, Tuluz 6, Sent Etjen 5, Marsej 4, Monako 4, Strazbur 4, Monpelje 4, Ren 4, Nica (+1) 4, Amijen 3, Bordo 3, Kaen 2, Nant 1, Anžer 0, Gengan 0.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar