Како је ПСЖ склопио тим за ову сезону?

Парижани су за крај прелазног рока "потписали" двојицу играча и неколико својих фудбалера послали на позајмицу.

Фудбал 02.09.2018 | 22:30
Како је ПСЖ склопио тим за ову сезону?
Пари Сен Жермен је у петак, последњег дана прелазног рока, дефинитивно склопио тим за ову сезону.

Као што је у петак и формално потврђено, шампион Француске довео је "пред звоно" левог бека Бајерна Хуана Берната (25), плативши га 15 милиона евра. Он је потписао уговор за три године и већ се сликао у новом дресу.

Бернат је био члан Бајерна од 2014, када је стигао из Валенсије. У дресу Бавараца одиграо је 113 такмичарских утакмица, освојио четири титуле, а на левој страни одбране на "Парку принчева" конкуренција ће му бити домаћи универзалац, Преснел Кимбембе.

Непосредно пре Бертовог доласка, ПСЖ је изненадио многе доласком слободног играча Ерик Максима Чупо Мотинга (29), доскорашњег нападача Стоука.

Камерунски репрезентативац постао је члан изузетно спектакуларне офанзиве "принчева" и придружио се Нејмару, Каванију, Ембапеу након што је потписао двогодишњи уговор. Претходно је уз обострани пристанак раскинуо сарадњу са Стоуком.

Немац Томас Тухел у Паризу у нападу може да рачуна и на суперталентованог Тимотија Веу, сина легендарног Жоржа Вее, а (скрајнута) опција је и Шпанац Хесе, који је био надомак одласка са "Парка принчева", али је пред поноћ пропала његова позајмица у Нанту.

За разлику од бившег офанзивца Реала, на позајмице су отишли голман Кевин Трап (вратио се у "српски" Ајнтрахт), као и аргентински централни везиста Ђовани Ло Селсо (прешао у Бетис) и француски нападач Жан Кристоф Бејебек (Утрехт).

Руководство ПСЖ-а тако је пред септембар саставило Тухелу екипу какву је хтео и са којом ће богати клуб још једном покушати да освоји Лигу шампиона. На почетку тог пута, првак Лиге 1 играће и против Црвене звезде, у утакмицама групне фазе заказаним за 3. октобар у Паризу и за 11. децембар у Београду.

Овако је Пари Сен Жермен пословао овог лета:

ДОШЛИ: Килијан Ембапе (Монако, 135 милиона), Ђанлуиђи Буфон (Јувентус, слободан играч), Тило Керер (Шалке, 37 милиона), Хуан Бернат (Бајерн, 15 милиона), Ерик Максим Чупо Мотинг (Стоук, слободан играч).

ОТИШЛИ: Тијаго Мота (пензионисао се), Хатем Бен Арфа (слободан), Хавијер Пасторе (Рома, 24,7 милиона), Одсон Едуар (Селтик, 9 милиона), Јури Берћиће (Билбао 24 милиона), Жонатан Иконе (Лил, 5 милиона), Грегорж Криховјак (Локомотива), Реми Дешан (Клермон), Гонсало Гуедеш (Валенсија, 40 милиона), Кевин Трап (Ајнтрахт), Ђовани Ло Селсо (Бетис), Жан Кристоф Бајебек (Утрехт)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар